Frankrig vinder Nations Cup i Hickstead

31-07-2017 08:20

Maria Lerche Mortensen

Ved det trestjernede stævne i Hickstead, blev det i går det franske hold der tog sejren, tæt efterfulgt af det hollandske hold

Copyright Ridehesten.com
Katja Gevers og Thriller
Nyheden fortsætter efter annoncen

Allerede efter de bedste tre holdresultater fra Grand Prixen fredag var lagt sammen, lå Frankrig i spidsen af Nations Cup i Hickstead, og det holdt også hele vejen igennem Grand Prix Special og Grand Prix kür. Dog troede mange at Katja Gevers og Thriller fra Holland ville kunne ændre på stillingen, da man forventede at ekvipagen ville kunne score mange points i kür-klassen. Men det blev blot til 70,215 %, senere forklarede dommerne at Katja Gevers red direkte fra passage ind til en galoppirouette, og der skal være mindst to galopspring mellem de to øvelser. Dette blev dyrt for ekvipagen, og det hollandske hold måtte dermed tage til takke med andenpladsen, det skriver DressageNews.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst og Kastel’s Nintendo

Charlotte Jorst red med på holdet fra USA, der samlet blev nummer tre. Charlotte Jorst red i küren 69,825 % på Kastel’s Nintendo, der tidligere er redet af Thomas Sigtenbjerggaard.

Nyheden fortsætter efter annoncen

To danske ryttere var også til start ved stævnet i Hickstead, Ulrik Mølgaard og Michigan red sig fredag til en 10. plads i Grand Prix med 69,720 %. Imens Sune Hansen lørdag blev nummer 6 i Intermediaire  1 kür med hesten Chass der gik til 70,750 %.

Copyright Ridehesten.com
Sara Van Deurs Petersen og Farbenfroh

I ponyklasserne har en tidligere dansk pony også klaret sig godt. Der er nemlig tale om Farbenfroh, der under Sara Van Deurs Petersen blandt andet vandt en individuel bronzemedalje ved EM i 2015 i Sverige. I torsdags blev det til en sejr i PRT med 71,205 % med den nye rytter Annabelle Pidgley. I fredagens PRM blev det til 70,000 %. I lørdagens kür tog parret den tredje sejr, denne gang med 74,250 %. 

Stævnets resultater kan ses her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen