Fra PL til EM: Destinationen for EM i paradressur er valgt

04-09-2024 14:25

Mens de paralympiske ryttere er i fuld gang i Paris, har FEI netop besluttet, hvor næste års EM i paradressur skal finde sted

Copyright Ridehesten.com
Det bliver det imponerende hestesportscenter i Ermelo, hvor der disse dage er UVM i dressur, som kommer til at danne rammen om EM i paradressur 2025. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI har netop besluttet – med støtte fra det europæiske rideforbund – at EM i paradressur i 2025 skal finde sted i Ermelo, Holland på det hollandske nationale hestesportscenter, hvor der i disse dage afholdes UVM i dressur. Mesterskabet er planlagt til at finde sted fra den 3.-7. september næste år, hvor de dygtigste europæiske paradressursekvipager skal konkurrere om medaljerne i de fem grader. 

Stævnepladsen i Ermelo har – foruden de mange års værtsskab for FEI/WBFSH World Breeding Championships for Young Dressage Horses (UVM i dressur) – også været arrangørerne bag EM i dressur for juniorer og ungryttere i 2009. Også VM i distance 2021 for junior/U21 samt EM i distance er blevet afholdt på hestesportscentret. Desuden er mange nationale mesterskaber blevet afviklet på anlægget. 

Copyright Ridehesten.com
Det store stævneanlæg og hestesportscenter set fra oven. Foto: FEI

Vi er glade for, at det hollandske rideforbund har forpligtet sig til at være værter for EM i paradressur, lyder det fra FEI's generalsekretær Sabrina Ibáñez i en pressemeddelelse fra det internationale rideforbund.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er første gang, at EM i paradressur bliver afholdt i Ermelo (...) Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med arrangørerne for at arrangere et fantastisk sportsarrangement, og vi ved, at det hollandske nationale hestesportscenters fantastiske faciliteter vil sikre det perfekte miljø for dette prestigefyldte mesterskab, udtaler Ibáñez, der foruden sin rolle som generalsekretær også er præsident i den paralympiske sportsorganisation (APSO). 

Baseret på erfaringerne fra VM i Herning i 2022 (i springning, dressur, paradressur og voltigering) samt VM samme år i italienske Pratoni (i kørsel og military), var EM'et i dressur og paradressur i Riesenbeck sidste år det første arrangement, der blev organiseret ud fra den nye FEI håndbog for arrangører, der skal sikre bedre tilgængelighed for personer med handicap. Disse retningslinjer, der bl.a. dækker emner som opbygningen af stævnepladsen, transport og overnatning ift. personer med handicap, vil også blive efterfulgt til EM i Ermelo. Det skriver FEI.

Vi er glade for, at FEI har vist os deres tillid ved at lade os være værter for de bedste pararyttere i Europa, udtaler Iris Boelhouwer, generalsekretær i det hollandske rideforbund, der til slut lover dette: – I Ermelo vil vi stille de bedste elitefaciliteter til rådighed.

Copyright Ridehesten.com
Stemning fra en af banerne i Ermelo. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner