Fra OL i Tokyo til EM i Riesenbeck

22-08-2021 20:23

Annika Knudsen Lorentsen

Andreas Schou og Darc De Lux deltog tidligere på sommeren ved OL i Tokyo, i denne weekend leverede de to fine runder i Nations Cuppen i norske Drammen og om bare 10 dage venter EM i Riesenbeck, hvor ekvipagen skal kæmpe sammen med resten af det danske team for at opnå det bedst mulige resultat

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra den 1.-5. september afholdes der EM i springning i Riesenbeck, og her er Danmark repræsenteret med et hold bestående af fire ryttere. En af de ryttere er Andreas Schou, som for kort tid siden vendte hjem fra sin OL debut, hvor han sammen med den 10-årige Darc De Lux e. Darco/Contender (opdr. Morten Augustinus) prøvede kræfter med springning på allerhøjeste niveau.

EM i Riesenbeck bliver det syvende i seniorrækkerne for Andreas Schous vedkommende, men det er det første i sadlen på Darc De Lux. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc De Lux ved OL. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

– Jeg glæder mig rigtig meget. Det er altid fantastisk at være med til mesterskaberne, fortæller Andreas, som også fortæller, at Darc er kommet godt hjem fra Tokyo, som var en stor oplevelse for både hest og rytter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Han har klaret turen hjem fra Tokyo fint og er rigtig velspringende. Det var en fantastisk oplevelse, det hele var ekstraordinært: omgivelserne, faciliteterne, springene og det at bo i OL-byen. Havde det været et almindeligt stævne ville jeg nok have sagt, at det var øv kun at få lov at ride en gang, men følelsen af at være en del af OL gør, at det har været det hele værd. 

Copyright Ridehesten.com
Konstantin Deeken Künnemann og AK's Crowney får deres debut i et EM for senior inden længe. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Sådan forløber konkurrencerne ved EM
Til EM kan Andreas og Darc, sammen med den andre danske ryttere, se frem til at ride en del flere gange på banen. Konkurrencen afvikles over fem runder, hvor den første dag (onsdag) er en tidsspringning, hvor fejl omregnes til tid. Derefter rides der to runder (torsdag og fredag), som afgør holdkonkurrencen, og i den anden runde, vil der blive plads til de 10 bedste nationer, mens alle får lov at ride den første. Foruden holdene, så vil der også være enkelte individuelle ryttere med i den anden runde, idet, at de 50 bedste individuelle også skal ride denne anden runde. 

Copyright Ridehesten.com
Søren Pedersen er en del af det danske EM-hold, her ses han sammen med Tailormade Sandro Bella. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Derefter afgøres den individuelle konkurrence over to runder på samme dag (søndag), og her er den første runde åben for de 25 bedste individuelle atleter fra de tidligere konkurrencer. I den anden og afgørende runde, vil der kun bliver plads til de 12 bedste, og det er altså blandt disse at de individuelle medaljer skal uddeles. 

Det danske hold består, foruden Andreas, af 27-årige Zascha Nygaard Andreasen, 23-årige Konstantin Deeken Künnemann og 51-årige Søren Pedersen. Både Zascha og Konstantin er debutanter ved senior EM, mens Søren ligesom Andreas har erfaring fra indtil flere europamesterskaber gennem årene.

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Andreasen skal også repræsentere Danmark ved EM, her ses hun i sadlen på Quinn. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing