Fra kostald til rideklub

31-05-2021 19:00

Christine Krogh Frausing

Rideklubben Ansager flyttede lokation i 2017 og har siden kæmpet med at lave en kostald om til en hyggelig rideklub. Undervisningen har ikke været aflyst en eneste dag, og det skyldes udelukkende den uundværlige frivillige hjælp

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto fra rideklub (det er ikke fra Ansager rideklub). Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Rideklubben Ansager i Sydvestjylland favner de helt nye ryttere med sikkerhed, sociale arrangementer og afvekslende træning. Tilslutningen og opbakningen omkring klubben er stor, hvilket kommer til udtryk når der afholdes arbejdsdage.

– Når vi afholder en arbejdsdag, er det vigtigt at der er noget for alle. Voksne laver hegn og lignende, imens børn og unge maler spring eller laver kæpheste, forklarer Rikke Moltesen Petersen, som er kasserer i rideklubben, og fortsætter:
– Vi peger aldrig fingrer af folk der ikke møder op til arbejdsdag, da vi er klar over, at ikke alle har et job, der gør det muligt at tage en dag ud af kalenderen. Alle gør deres bedste, og der er forskellige måder at hjælpe på.

Copyright Ridehesten.com
Ansager Rideklub. Foto: Privat

Støvler med hæl og godkendt ridehjelm
Ved Rideklubben Ansager skal man hverken have nypudsede støvler, eller en ridehjelm med glimmer. Det eneste krav, klubben stiller, er, at der er hæl på støvlerne, og at ridehjelmen er godkendt.

Rikke føler, at det gør klubben til et rart sted at være, når der ikke er konkurrence, hvad angår dyrt udstyr. Samtidigt bliver fokus bragt tilbage til, hvad det i virkeligheden handler om, nemlig at omgås heste.

Rideklubben sørger for at afholde sociale arrangementer, primært for de yngre ryttere, hvor heste er omdrejningspunktet. Senest har de afholdt en ”Ponypynt og pandekage-dag”, hvor ponypiger og drenge striglede og polerede ponyerne, og afslutningsvist spise pandekager. Hele 200 pandekager blev stegt og næsten alle spist.

Copyright Ridehesten.com
Kostalden der blev til hestestald i Ansager Rideklub. Foto: Privat

Fra kostald til rideklub
Rideklubben flyttede i maj måned 2017 ud i en kostald. Bokse, staldgang og loftshøjde skulle laves om, men det var her, de mærkede at et godt samarbejde i bestyrelsen, samt frivillige kræfter er stærkest.

Klubben ønskede ikke at gå på kompromis med bygningerne, da sikkerhed er i højsædet. Derfor blev der heller ikke bygget så mange bokse som muligt, men i stedet blev der færre bokse i en god størrelse. I dag mærker klubben tydeligt medgang i form af den frivillige hjælp, samt ventelister på elevhold. Folk bakker op om hestevelfærden, og det hyggelige staldmiljø.

– Selvom vi har ventelister, og der er en ledig pony på et hold, så tager vi ikke nødvendigvis folk ind fra ventelisten. Det er vigtigt for os, at hest og rytter har det rigtige match siger Rikke.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Elevskolen er vigtig for rideklubben, da det er her de små børn lærer at omgås med heste sikkert. Derfor skal børnene også have en god start på den rette pony, og ellers må de vente lidt endnu.

Copyright Ridehesten.com
Pony-pynte dag i Ansager Rideklub. Foto: Privat

Rideklubben Ansager har opnået tre certificeringer fra Dansk Ride Forbund
Rikke er stolt af klubbens certificeringer i henholdsvis sikkerhed, elevskole og bæredygtighed. Klubben har længe drømt om at blive certificeret under Dansk Ride Forbund, men grundet flytningen og ombygningen, blev der ikke ansøgt med det samme efter flytning af klubbens lokation.

– Forløbet lyder uoverkommeligt, og det var nemt at gå til. Vi gjorde jo alt der skulle til for at blive certificeret, det skulle bare skrives ned, siger Rikke. 

Rideklubben var allerede i besiddelse af en brandslange og en hjertestarter, der med jævne mellemrum bliver kontrolleret, men der var ingen beredskabsplan, hvilket er et krav for at blive certificeret i sikkerhed under Dansk Ride Forbund.

Fakta
Faktaboks om klubben
  • Har eksisteret i 29 år, men flyttede lokation i maj 2017
  • Ca 90 medlemmer
  • 12 elevhold om ugen
  • 22 heste i klubben hvoraf 9 er elevheste
  • Klubben råder over et 20x60 ridehus, en 20x40 og 20x60 udendørsbane, samt en ridesti med trec udfordringer. Derudover er klubben i gang med at anlægge en stor springbane.
  • Klubben er certificeret i Elevskole, Sikkerhed og Bæredygtighed

Klubben rådførte sig med DRF og på kort tid var der udarbejdet en beredskabsplan, der kombineret med alle andre sikkerhedsforanstaltninger på rideklubben, gjorde det muligt for dem at blive certificeret.

– Der skal være noget, der skiller klubber og privatsteder fra hinanden. Derfor er DRF’s nye certificeringsordning, et fantastisk middel til at vise folk hvad det er de kan forvente de enkelte steder, siger Rikke og fortsætter:
– Da vi byggede vores stald, var det vigtigt for os, at staldgangene skulle være brede, boksene store og ikke mindst højt til loftet. Hestevelfærd er vigtigt for os, og det afspejler certificeringerne.

– Der skal være noget, der skiller klubber og privatsteder fra hinanden. Derfor er DRF’s nye certificeringsordning, et fantastisk middel til at vise folk hvad det er de kan forvente de enkelte steder, siger Rikke Petersen, kasserer i Ansager Rideklub 

Klubben planlægger lige nu at lave en tavle med certificeringsskiltene ved indgangen til ridehallen, da de mener, at bygningerne fortjener at blive udsmykket med de flotte certificeringer som de har formået at opnå. Det er også klubbens måde at gøre ryttere i klubben opmærksom på, hvilke standarder de kan forvente.

Læs også

På ridelejr får man nye venner og nye inputs

13-08-2019 11:02, af Camilla Tiefensee Schrøder

Johanne Kofod Jensen fortæller i dette blogindlæg om de skønne ridelejre, hun har været på i sommerferien. Den ene af dem var hun selv med til at holde for børnene på sin lillesøsters rideskole, og det var både sjovt og lærerigt

Tre inspirerende foredragsholdere i en krisetid

25-03-2012 11:13, af Britt Carlsen
Dansk Ride Forbund holder i dag det årlige repræsentantskabsmøde på Comwell Rebild Bakker. Det er et stort fremmøde og dagen blev indledt af tre inspirerende foredrag

Dansk idræts største pris til Dansk Ride Forbund

11-10-2007 07:48, af Maja Golles
I går fik Dansk Ride Forbund ved en pressekonference overrakt prisen Forbund i Fokus. Med prisen følger 200.000,- kroner, som Dansk Ride Forbund har ansøgt til et mulitimedieprojekt.

Terkildsen stopper som landstræner og koordinator

04-10-2014 16:07, af Nina Marie Villadsen

Ponylandstræner i springning siden 2009 og sportskoordinator i Dansk Ride Forbund siden 1. januar i år, Lars Terkildsen, har valgt at opsige begge stillinger pr. 1. november 

Fra DRF til Dansk Svineproduktion

05-10-2008 07:46, af Maja Golles
Den tidligere informationschef for Dansk Ride Forbund, Helle Qvistgaard, tiltrådte 1. september en stilling som kommunikationschef for Dansk Svineproduktion.

Trængte elevskoler kan få hjælpepakke til smed

03-04-2020 18:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

Corona-krisen har allerede nu betydet store udfordringer og betydelige indtægtstab for elevskoler landet over. Hestens Værn, De Registrerede Beslagsmede og Dansk Ride Forbund er derfor gået sammen om en lille ’hjælpepakke’, hvor 10 elevskoler (under Dansk Ride Forbund) landet over har mulighed for at modtage 5.000 kr. som hjælp til smedearbejdet på elevskolehestene

Aldersrelateret træning i ridesporten styrker talentudviklingen

20-03-2010 17:10, af Maja Golles
Træning i ridesporten skal ikke bare foregå på hestens præmisser. Rytterens alder og udvikling er også vigtige parametre for sikker og målrettet træning af talentfulde ryttere. Derfor lancerer Dansk Ride Forbund og Team Danmark i dag bogen "Aldersrelateret træning RIDNING".

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Annika Knudsen Lorentsen

Annika Knudsen Lorentsen
25 28 60 63
akl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Her er starttiderne til Grand Prix Special

26-07-2021 16:08, af Thomas Bach Jensen

I morgen tirsdag skal holdkonkurrencen i dressur ved OL i Tokyo afgøres. Endnu engang åbner Severo Jurado Lopez ballet kl. 10.00, og de danske ryttere har starttider kl. 10.50 og kl. 12.25, mens der endnu mangler tider på sidste gruppe, som først afgøres i pausen

1. Grand Prix-dag – Dufour sluttede som toer

24-07-2021 10:01, af Thomas Bach Jensen

Her beretter vi i løbet af i dag lørdag den 24. juli 2021 om Grand Prix-klassen ved OL 2021 i Tokyo, og vi opdaterer jævntligt med nye kommentarer fra den internationale dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans

Zinglersen har afvist millioner for Bohemian

27-07-2021 11:50, af Thomas Bach Jensen

Eva og Lars Zinglersen er ejerne af vallakken Bohemian, som Cathrine Dufour lige nu er en varm OL-medaljekandidat med. Familien Zinglersen har måttet takket nej til flotte bud på deres verdenshest - for de vil beholde den hos Cathrine Dufour

Så er startlisten til küren klar

28-07-2021 06:13, af Kristine Ulsø Olsen

Så har alle finale-deltagerene ved igennem endnu et vetjek og det betyder at startlisten for dagens kür-finale nu er klar, hvor alle tre danske dressurryttere skal ride for sidste gang i Tokyo. Küren bliver dog uden amerikanske Adrienne Lyle, som har trukket sig

Konkurrencen om holdmedaljer - Carina fandt et gear mere

27-07-2021 10:21, af Kristine Ulsø Olsen

Her beretter vi i løbet af i dag tirsdag den 27. juli 2021 om Grand Prix Special-klassen ved OL 2021 i Tokyo, hvor der skal rides om holdmedaljer. Vi opdaterer jævnligt med nye kommentarer fra den internationale dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans

Danmark nummer 4, 7 og 11 i OL-finalen

28-07-2021 13:47, af Kristine Ulsø Olsen

Igen i dag har vi allieret hos med dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans. Nu skal rytterne ride kür hvorefter de individuelle medaljer skal fordeles – følg med her

2. Grand Prix-dag – alle danskere finalekvalificeret

25-07-2021 10:22, af Thomas Bach Jensen

Vi er nu i gang med anden halvdel af Grand Prix-klassen ved OL 2021 i Tokyo, og vi opdaterer løbende med kommentarer og billeder. I dag har danske Carina Cassøe Krüth leveret et fremragende ridt, og vi skal se de bedste ryttere fra bl.a. England og Tyskland 

Larissa red for sin afdøde mand Greg

25-07-2021 08:38, af Thomas Bach Jensen

Blandt de mange fremragende billeder, som vores fotosamarbejdspartner ved OL, Dirk Caremans, fangede i går, er billedet af belgiske Larissa Pauluis, der viser indersiden af sin hvide ridehandske. GREG og et stort hjerte - for hendes mand Grégoire Naslin, der døde sidste år

Østrig er ude af OL-holdkonkurrencen

24-07-2021 09:09, af Thomas Bach Jensen

Den østrigske dressurrytter Victoria Max-Theurer må i sidste øjeblik trække sig, da hendes hest Abegglen FH plages af et tandrodsproblem – og dermed er Østrig også ude af holdkonkurrencen

Her kan man se OL i ridning

03-07-2021 09:57, af Kristine Ulsø Olsen

Lørdag den 24. juli tager dressurrytterne hul på OL og frem til den 7. august hvor springrytterne rider om de sidste medaljer, vil det være muligt at følge med hjemmefra når både DR og Discovery sender ridning i fjernsynet direkte fra Tokyo