Fra embryo-forsøg til drægtighed

30-10-2022 14:14

Annika Knudsen Lorentsen

Sanne Mathiasen fik sig lidt af en overraskelse da hun satte undersøgelser i gang af hendes guldmedaljehoppe Polka Fascination M, som har haft stor succes i sportens unghesteklasser, men som havde mistet sit energiniveau og overskud de seneste måneder

Copyright Ridehesten.com
Dennis Kjær med Polka Fascination M ved UVM-udtagelse i år. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I et opslag på sin Facebook fortæller avler Sanne Mathiasen om den 6-årige hoppe Polka Fascination M e. Fürstenball/ Sandro Hit, som er kendt som en velgående hoppe i unghesteklasserne med Dennis Kjær.

– Efter en hel sommer, hvor min guldmedlajehoppe Polka Fascination M ikke har haft det samme overskud og energi, som hun plejer, besluttede jeg mig, at efter championatsfinalen, skulle hun undersøges helt igennem på Højgård, indleder Sanne i opslaget. 

Tidligere på året har Sanne forsøgt at skylle embryo på hoppen, to forsøg med Jovian og ét forsøg med Glocks Toto Jr. Efter sidste forsøg blev hoppen utroligt påvirket, og det kom til udtryk gennem manglende energi og overskud, og derfor besluttede Sanne sig for, at de ikke ville prøve mere før efter UVM-kvalifikationen, da hoppen er tiltænkt en sportslig karriere. 

Copyright Ridehesten.com
Dennis Kjær med Polka Fascination M ved UVM sidste år. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Hun blev ved med at være påvirket af manglende energi, så fokus blev på championatsfinalen, da det ikke lykkedes at få en af de eftertragtede pladser til UVM i år. Meningen var, at hvis vi ikke fik sådan en billet, så skulle vi have forsøgt med embryo en gang mere.

Undersøgelsen af hoppen gav et noget overraskende resultat. Det viser sig at Polka Fascination M er drægtig med Glocks Toto Jr. e. Totilas/ Desperados. 

– Derudover har hun et meget lille mavesår, hvor hun behandles i to uger. Det var det, som de tre dyrlæger kunne finde, og derfor går hun på barsel, men vender stærkt tilbage til sporten efter endt barsel. Efter overraskelsen har lagt sig lidt, så glæder jeg mig trods alt over at få endnu et føl efter hende, også selvom det betyder, at hun ikke får mulighed for at tage revanche næste år i forhold til unghestekonkurrencerne. Jeg vidste, at det det kunne være en risiko, når man vælger at lave føl via embryotransfer, slutter Sanne.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner