Forstår du, hvad jeg siger?

11-03-2021 06:23

Susan Kjærgård

Hest, rytter og underviser. Det er den treenighed, som skaber fremtidens ryttere, talenter på stævnebanerne og glade amatører. Vi lærer forskelligt, og det er den dygtige undervisers opgave, at navigere i både sit eget og elevens individuelle verdenskort for at optimere undervisningen

Copyright Ridehesten.com
Susan Kjærgård og Castana Enemærke til stævne i 2004. Foto: Ridehesten.com/ Anne Mette Kristoffersen

Du kan ikke flytte andre. Du kan inspirere og hjælpe dem til at flytte sig selv. For at hjælpe en elev til at flytte sig og udvikle sine kompetencer maksimalt kræver det, at underviseren formår at skabe et trygt læringsmiljø.

Mennesker oplever og kortlægger verden forskelligt. Hver vores opfattelse er som vores eget individuelle verdenskort, og vores eget kort er ikke det faktiske landskab. Vi forveksler ofte forskellige oplevelser som ”uenighed”, og det er den dygtige undervisers opgave at navigere i både sit eget og elevens kort for at finde den bedste vej til udvikling af ekvipagen. Der er fire vigtige behov, underviseren skal opfylde. 

 

Gilpa

Allerede abonnent? – Log ind her

 

 

Fakta
Hvem er skribenten?

Susan Kjærgård har en lang, international karriere som springrytter bag sig. Hun har tidligere vundet den danske championatsliste, vundet bronze ved UVM (VM for unge heste) på Zangersheide, været fremmedrytterdommer ved Svensk Varmblods unghestefinale, redet Grand Prix og Nations Cup i 14 forskellige lande og meget mere. De sidste 15 år har hun videreuddannet sig indenfor hestens læringskapacitet, stressadfærd og biomekanik samt rytterens mentale processer. Hun driver i dag Blue Berry Hill, som udbyder en 1-årig uddannelse for rideinstruktører, hvor deltagerne undervises i blandt andet læringsteori, biomekanik og kommunikation.

Fold up
Fakta
Læs hele artiklen

Du kan læse hele artiklen i magasinet Ridehesten marts-nummeret 2021 på s. 112

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner