Foder fik skyld i dopinganklage

09-05-2017 12:02

To dressurheste blev testet positive for doping under et internationalt stævne i Wellington, nu er årsagen fundet

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Adskillige spring-og dressurryttere blev suspenderet efter deres heste var testet positive for doping i februar og marts måned under internationale konkurrencer i Wellington og flere steder i Europa. De ansvarlige ryttere er suspenderet, imens FEI træffer en afgørelse i sagen, ligesom hestene midlertidig blev suspenderet i to måneder. Ikke alle heste blev testet positive for det samme stof, men for to af rytterne, nemlig den amerikanske dressurrytter Adrienne Lyle, der var med på det amerikanske OL-hold 2012, og hesten Horizon samt den amerikanske U-25 rytter Kaitlin Blythe og Don Principe, var begge testet positive for Ractopamin under det internationale dressurstævne i Wellington.

Foder var skyld i dopinganklage

Allerede dengang havde de to amerikanske dressurryttere en mistanke om at den positive dopingtest måtte skyldes hestenes foder. Det er nemlig sådan, at amerikanske foderproducenter tilføjer det muskelopbyggende stof Ractopamin i foder til svin og kvæg, og rytterne ville derfor undersøge om det også kan være havnet i hestenes foder ved et uheld.

Rytterne ville på daværende tidspunkt ikke afsløre, hvilket fodermærke, de har brugt til deres heste, men det er nu kommet frem at fodervirksomheden Cargill, der producerer, et beroligende tilskudsfoder kaldet the Soothing Pink supplement,  har fundet spor af ractopamin i deres produkt, et produkt som begge heste blev foderet med.  Produktet udgør igen sundhedsrisiko for heste, men på trods af det, at det stadig på listen over forbudte stoffer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvordan er det nu lige med dopingreglerne?

Når man snakker doping, så sondrer man mellem totalt forbudte stoffer( Banned substances) og medicin i forbindelse med behandling (Controlled Medication Substances). Hos alle de involverede ryttere og heste er der tale om "forbudte stoffer", dvs. stoffer der aldrig må findes i heste, i modsætning til medicin i forbindelse med behandling, der ikke må findes i hesten krop på konkurrence tidspunktet.

Er du i tvivl om dopingreglerne, så læs mere HER

/Eurodressage.com

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen