Flyvende hollænder i Holsten

30-10-2015 20:51
Avl

Efter løsspringning af knap 60 unghingste i Holsten i dag, var det en Numero Uno-søn som fik dagens højeste bifald

Copyright Ridehesten.com
Numero Uno-sønnen Naskari svævede over forhindringerne med et vældigt overskud.

Hingstekåringen i Holsten er altid interessant at følge for her er et forbund, der i årtier har bekendt sig udelukkende til avl af springheste. I år blev der fremstillet fire hingste i den dressurbetonede afdeling og ingen af dem gjorde noget særlig væsen af sig, hverken type eller bevægelsesmæssigt. Det er også tankevækkende, hvor hurtigt springevnerne sættes over styr, når der indkrydses med dressurblod, og det understreger endnu engang behovet for disciplinopdeling.

Vi skulle helt hen til kat 55 før publikum rigtig vågnede op og jublede da Numero Uno/Askari-sønnen Naskari himlede op over forhindringerne med legende lethed. Ja han satte af og sejlede gennem luften som var tyngdeloven ophævet for hans vedkommende. Det må dog give kåringskommissionen lidt grå hår for han var ikke prototypen på en moderne avlshingst, men en sportshest af helt særlig karakter. 

Copyright Ridehesten.com
Cascadello I fremstilkede flere sønner til kåring af sin første årgang, og flere af dem pyntede i høj grad i årets kollektion i Holsten. Her ses kat. 20 med Cantus til morfar.

Den tidigere reservevinder Cascadello I e. Casall fremstillede sin første årgang til kåring, og det så ganske interessant ud. Flere unghingste af moderne type, med et godt udtryk og et par at dem viste ekstraordinær løsspringning. Det var en betydelig første årgang, som kunne indikere, at her er en unghingst, det kan betale sig at holde et vågent øje med. 

Lørdag mønstres hingstene igen, så sker der en frasortering, og i morgen eftermiddag er vi meget klogere på, hvem der er årets fløj- og præmiehingste i Holsten. 

Læs mere om de tyske kåringer i magasinet Ridehestens decembernummer

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen