Fly baby, fly!

22-11-2016 20:44

Britt Carlsen

Avl

Til tonerne af bdr. Olsens vindermelodi "Fly on the wings of love", sprang flere af hingstene ved kåringen i Westfalen helt exceptionel godt - så omkvædet "fly baby, fly" passede perfekt

Nyheden fortsætter efter annoncen

I Holsten sprang de højt, men smalt på oxeren, i Odenburg sprang de bredt, men knap så højt - i Westfalen sprang de både bredt og højt, og der var en håndfuld hingste, som spang så englene sang! Det var løsspringning i særklasse. Flere af hingstene bærer også internationale Grand Prix hingste i flere generationer i deres afstamning, og det blev tydeligt, når det blev rigtig højt. 

14 hingste opnåede kåring, og de mødes så i morgen onsdag i kampen om at komme i præmieringen, og derfra ind i "endring" for de aller bedste, som så kæmper om fløjpladsen. 

I lighed med kåringen i Holsten, hvor Stutteri Ask's Kannan-søn imponerede med dagens bedste løsspringning, så var det også bl.a. en Kannan-søn som fik publikum til at vågne op til dåd. Hingsten, kat. 64 har Verdi/Cornet Obolensky på morsiden og han kunne både trave og galopere, men det var i løsspringningen han virkelig fik vist kvalitet i særklasse med et kraftfuldt afsæt og alverdens kapacitet. 

Den flotteste model fandt jeg i kat. 61 e. Don Diarado e. den danskopdrættede tidligere fløjhingst i Holsten, Diarado. Hingsten har Corrado II/Cento på på morsiden. Han er topmodene, ædel og udtryksfuld. Han sprang med et kraftfuldt afsæt og et stort overskud. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Når man sådan sidder og falder i svime over hingstene, så skal man også tænke på, at der blandt hingstenes trænere er flere, som har et berettiget ry for at være lige dygtige nok til at træne hingstene til at springe til. I Westfalen må hingstene også springe med bagbensgamacher, så det kan man jo også lige tage med i sine overvejelser, når man ser dem vippe bagbenene op i himlen. Når alt dette så er skrevet, så var det en imponerende løsspringning vi fik at se. Der er ingen tvivl om, at flere af de unghingste har potentiale til en stor fremtid i sporten. 

Hvem der lige bliver fløj i holdet er svært at spå om. Når hingstene er sorteret spiller meget andet ind. Det skal være en hingst registreret i Westfalen, som skal have fløjpladsen, og så er der jo også lige forholdet omkring, hvorvidt hingsten skal på auktion eller ej. Vi bliver dog alle meget klogere onsdag eftermiddag, hvor afgørelsen bliver truffet af kåringskomissionen i Münster. 

Følgende blev kåret: 49, 50, 52, 54, 55, 56, 57, 59, 61, 62, 63, 64, 65 og 66

Se kollektionen HER. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen