Flotte præstationer af de unge ryttere i Samorin

16-05-2021 19:26

Her på sidste dagen i slovenske Samorin, leverede de unge springryttere det ene gode resultat det andet i de afsluttende Grand Prix-klasser

Clara Roesgaard Kristensen på AK's Cavalina og Noona Wildfang Linde. Foto: Privat

Gennem de sidste par dage har de unge danske springryttere vist højt niveau ved det internationale stævne i Samorin. I dagens afsluttende Grand Prix-klasser havde flere af rytterne særdeles gode ture, som resulterede i flere placeringer.

For juniorrytterne blev dagen startet i 135 cm Grand Prix og her formåede hele fire danske ryttere at ride fejlfrit i hovedrunden og derved kvalificere sig til omspringningen. Her fortsatte de gode takter som resulterede i topplaceringer for Clara Roesgaard Kristensen på AK's Cavalina og Noona Wildfang Linde på Lehar, der placerede sig som henholdsvis nummer fire og fem, ud af at stort startfelt på 66 ryttere. Både Line Busk Heltborg på Gaville og Mette Askham Jensen på Destany var også fejlfrie i omspringningen og blev placeret som nummer 8 og 12.

Thedor Linde her på Especially Ultra Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ved middagstid tørnede 11 ryttere sammen i omspringningen i 140 cm Grand Prix for ungrytterene, og her var de danske ryttere igen med i toplacceringerne. Det var uhyggeligt tæt på at Dannebrog skulle have været til tops, for blandt de fem bedst placerede, var tre danske ryttere under 1,17 sekunder for sejren. Klassen blev vundet i tiden 42,95 sekunder, mens Maria Barnewitz Schou og Seana 2 indtog andenpladsen efter en fejlfri omspringning i tiden 43,11 sekunder. På fjerdepladsen fulgte Thedor Linde på Especially Ultra Z i tiden 43,98 skeunder, mens Gustav Christian Jacobsen på Zypern 4 blev nummer fem med tiden 44,15 sekunder.

Maria Barnewitz Schou og Seana 2. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

18-årige Thedor Linde har været helt flyvende i Samorin de sidste to uger, hvor han har leveret det ene top resultat efter det andet, som har medført at han har optjent over 100 points til verdensranglisten. I dagens 145 cm European Youngster Cup Grand Prix var han endnu engang med i toppen, da han med en fejlfri omspringning red sig ind på andenpladsen med Elien. I samme klasse blev det til en femteplads for Konstantin Deeken Künnemann på Cressendo BV Z.

Som afslutning på stævnet blev der redet 160 cm Grand Prix, som også var kvalificerende til OL. De to unge herre, Theodor og Konstantin, var begge et mulehår fra at få en plads i omspringningen. De sluttede begge med et enkelt nedslag på henholdsvis Salto des Nauves H D C og AK's Crowney, som placerede dem som nummer ni og elleve.