Flot dansk indsats i Stockholm

30-11-2013 13:27

De tre danske dressurekvipager opnåede i dag flotte resultater i World Cup-kvalifikationen i Stockholm og er alle klar til den afgørende Grand Prix Kür søndag

De tre danske dressurryttere var i dag i stand til at blande sig i toppen af feltet ved World Cup-kvalifikationen i Stockholm. Dagens Grand Prix blev meget overlegent vundet af svenske Tinne Vilhelmson-Silfven og Don Auriello e. Don Davidoff / White Star med hele 79,277% foran to skarpe hollændere: Hans-Peter Minderhoud og Glock's Romanov e. Rohdiamant / Grundstein II med 75,319% og Edward Gal med Glock's Voice e. De Niro / Rohdiamant med 74,574%.

Så kom de danske dressurkvinder på dansk varmblodsheste og viste, at de ikke havde taget turen til Stockholm uden at blande sig i placeringerne. De red alle over 72% og placerede sig som nr. 4, 6, og 7. Bedste dansker blev landsholdsekvipagen Lone Bang Larsen og Fitou L e. Florestan I / May Sherif (opdr. Karsten Bundgaard) med 73,532%.

World Cup-debutanten Maria A. Andersen red sig ind på sjettepladsen med Blue Hors Leredeo e. Leandro / Rafa-L (opdr. Kent L. Sørensen) med 72,468%.

- Der er stadig mange steder i Grand Prix-programmet, hvor jeg mangler rutine, men jeg er meget godt tilfreds med ridtet idag. Det lykkedes mig at lave pirouetterne bedre, end jeg plejer, selv de ikke var verdens bedste, fortæller den sympatiske rytter fra Stockholm.

Blot 20-årige Nanna Skodborg Merrald og Millebar e. Milan / Liberty Dane (opdr. Fritz Jensen) blev syver med 72,340%. Flere dommere havde vurderet Nannas ridt højere end de to andre danske ridt, mens en enkelt dommer havde hende nede på 69% og en tolvte plads og det kostede lidt i det samlede regnskab. Nanna var godt tilfreds med sit ridt:

- Super form i dag. Vi har trænet meget på at få galoppen mere op ad bakke, hvilket jeg fik godt med ind på banen. Det gav desværre også lidt misforståelser i fri galop og travovergang, som koster dyrt. Vi havde en s,uper travtur, lidt forsigtig piaffe og passage, men ingen fejl der. Alt i alt en rigtig fin tur, beretter den danske ungrytter fra World Cup-stævnet, der er hendes andet. Hun og Millibar havde deres WC-debut i Odense i sidste måned.

Se resultatet af klassen HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen