Flamboyant og Werth vandt Nürnberger Burgpokal

20-12-2017 09:32

Camilla Tiefensee Schrøder

Finalen i Nürnberger Burgpokal for 7-9-årige dressurheste blev afgjort denne weekend i Frankfurt, og det blev belgiske QC Flamboyant med Isabell Werth i sadlen, der løb med sejren – dog ikke helt uden at møde kritik

Copyright Ridehesten.com
QC Flamboyant ses her som 6-års ved UVM i Verden 2014 med Marita Pundsack i sadlen. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lørdag den 16. december blev finalen afgjort i Nürnberger Burgpokal 2017, den traditionsrige turnering for 7-9-årige dressurheste i Tyskland, som afholdes i Frankfurt. I år blev det Isabell Werth og den belgiskejede oldenborgervallak QC Flamboyant e. Fidertanz/De Niro (opdr. Werner Meyer), som vandt finalen i Prix de St. Georges Special med 77.780 procent.
Werth og den ni år gamle Flamboyant havde allerede vundet opvarmningsrunden om fredagen og havde dermed kurs mod en topplacering i finalen, men her blev det dog kun til en knap sejr. De var nemlig ganske tæt forfulgt af westfalerhingsten Escolar e. Estobar NRW/Fürst Piccolo (opdr. Sabine Ludwichowski) med Hubertus Schmidt i sadlen, som opnåede 77.195 %.

Hyldest og kritik
Dommerne Evi Eisenhardt, Peter Holler, Katrina Würst, Dieter Schule og Dietrich Plewa bedømte tilsammen den mørkebrune vallak som den bedste upcoming hest på lilleturs-niveau i Tyskland i år, men det var ikke uden uenigheder. Som man kan se på resultatlisten, varierede ekvipagens score mellem 74.634 og 80.976. Ifølge Eurodressage var de tre dommere på kortsiden enige om at give dem førstepladsen, Eisenhardt havde dem som nummer to og Plewa satte dem på fjerdepladsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Så der var altså langt fra tale om en indiskutabel sejr. Selvom Flamboyant leverede et overordnet fejlfrit program, hvor den bl.a. imponerede med sin trav, manglede den noget stabilitet. Den havde tungen ude inden temposkift og en enkelt pirouette var lidt for stor, skriver eurodressage.com.
Onlinemediet bemærker desuden i sin rapport, at publikum buhede ad afgørelsen, da de hellere havde set 2'eren Escolar vinde.

Se resultatlisten.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen