Finaledag med girlpower?

08-06-2014 09:09

Så er det tid for DM-finalen på Broholm i dag. Lige nu er det to stærke kvinder, der har lagt sig i spidsen for DM i senior og U25- klassen, men de jagtes af konkurrenterne og alt kan ske i dagens kürfinaler

Så er det finaletid på Broholm. Interessen samler sig om hovedarenaen i dag, hvor der nu kl. 10 afvikles en afdeling af Bundgaard Byg Cup, og herefter er det mesterskabstid. Konkurrencen i de to mesterskaber, U25 og senior, spidser til og der venter publikum en særdeles underholdende eftermiddag.

Anna jagter endnu en guldmedalje
Anna Kasprzak er regerende seniormester efter sejren sidste år på Donnperignon. Da "Pepe" er blevet opereret i det venstre øje har Anna istedet valgt at state Hønnerups Driver e. Blue Hors Romanov i U25. Det er Annas sidste år i ungdomsrækkerne, og det ser lige nu ud til, at hun sikre sig endnu en guldmedalje i år. Hønnerups Driver, der vandt UVM guld i Verden som 5-års er dog ikke særlig rutineret på dette niveau, og i dag skal de to vise deres Grand Prix-kür for første gang, så selvom Anna har fem procentpoints til mesterskabets næstbedste rytter Anne Sofie Aaen og Schambuca Sølyst e. Schwadroneur, så er intet givet på forhånd, også fordi Anne Sofie har redet meget sikkert i de to foregående mesterskabsklasser. Anne Sofies mulige sølvmedalje trues af sidste års U25 sølvvinder Daniel Bachmann Andersen og Versace der blot godt 0,1 procentpoints efter. Klassen begynder kl. 12.35 og Daniel har starttide 12.55 og herefter følger Anna og Anne Sofie. 

Lone Bang Larsen på guldkurs
Det skulle næsten syntes en statistisk umulighed, men for tredje dag i træk er dt Malene Folmer Jensen som har trukket startnummer et i Gorrissen Federspiel senior DM. I dette mesterskab rider den første medaljekandidat på banen kl. 15.40, det er Lars Petersen, der red forrygende i gårsdagens Grand Prix Special og med en sikker sejr efter et fejlfrit ridt nu har lagt pres på mesterskabets toprytter Lone Bang Larsen, som red en helt aldeles fremragende Grand Prix-klasse den første dag på Fitou L. Lars har en meget svær og flot kür, og lykkedes alt for ham i dag, så er det afgjort op til Lone at forsvare sin mulige guldmedalje. - I küren, der danser vi, bebuder Lone.

Mikala Münter Gundersen kunne have sejret i Specialen med My Lady, der havde så mange højdepunkter i programmet, men desværre også flere ærgerlige fejl. Hun er nu rykket ned på en samlet tredjeplads. Mesterskabsklassen afsluttes af DM's helt store positive overraskelse Agnete Kirk Thinggaard. Agnete red på de danske ungdomslandshold, men efter en pause, hvor hun og hendes mand Claus har stiftet familie, er Agnete tilbage i sporten på højeste niveau. Sidste år efter EM i Herning fandt hun og hendes træner Michael Stevn, Jojo AZ i Tyskland, og det var kærlighed ved første blik for Agnete, der faldt pladask for hestens charme og arbejdsvilje. De ligger på fjerdepladsen i mesterskabet, og - Vi har en rigtig sjov kür, så den glæder jeg mig til at ride, fortæller Agnete.

Hvem skal til VM?
Landstræner Rudolf Zeilinger og holdleder Kimmi Nielsen kommer på en opgave, når de skal sammensætte holdet til WEG i Normandiet. Annas Donnperignon og Nanna Skodborg Merralds Milibar har været skadet, men er nu i træning med Aachen og Falsterbo for øje. for der bliver der også sat hold i Rotterdam og Falsterbo, og efter Aachen skal holdet til WEG så sættes. Maria Anita Andersens Blue Hors Leredo har været flyvende op til DM, men i ugen pådrog han sige en mindre skade, og nu håber de på Blue Hors, at han kan blive klar til Rotterdam, hvor hingsten er på holdet.

Har man ikke mulighed for at være tilstede på Broholm og følge konkurrencerne på stede, så kan man glæde sig over, at Clobal Connect livestreamer fra mesterskaberne se her På live streaming bliver klassen kommenteret af berider Hans Jørgen Nørgaard og dressurdommer Kirsten Søgaard. Også DR livestreamer - her - og her er kommentatorne Lisbet Seierskilde og Louise Hededam.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen