Finaledag i Odense - husk DR1

17-05-2015 08:54

Britt Carlsen

Så er det finaledag i Odense - på springbanen samler interessen sig om Stutteri Ask Grand Prix, mens dressurrytterne rider Grand Prix kür eller Special - og DR1 transmiterer fra Stutteri Ask Grand Prix

Copyright Ridehesten.com

Nu lakker det mod slutningen på JBK Horse Festival otte dages spændende, medrivende konkurrencer på spring- og dressurbanen er ved at være slut. I dag kulminere det hele på dressurbanen med Intermediaire I, hvor mange unge talentfulde heste viste stort potentiale i gårsdagens Prix st. Georges. Ved middagstid, kl. 11.30 tørner 11 ryttere sammen i ECCO Grand Prix kür of Odense, iblandt dem gårsdagens vinderekvipage Daniel Bachmann og Blue Hors Loxana og gårsdagens nr. 3 Andreas Helgstrand og Tørveslettens Stamina.

På dressurbanen, Helgstrand Dressage Arena, slutter konkurrencerne med Global Connect Grand Prix Special, der starter kl. 14,15 og her er der otte ekvipager til start.

Stutteri Ask Arena
Springrytterne skal lidt senere igang end dressurrytterne her til morgen, idet første springklasse på Stutteri Ask Arena begynder kl. 9. Det er en tidsspringning, som også tæller som kvalifikationsklasse til EM for Juniorer. 

Klokken 11 starter Grand Prix-klassen i det 1-stjernede tur med 45 ryttere til start. Iblandt dem vinderen fra en af konkurrencerne torsdag Bernt Spanggaard Andersen og Calimero.

Sidste weekend var danskerne i overtal og de satte sig også tungt på sejre og placeringer. Denne weeken i Odense har de hjemlige springryttere fået hård konkurrence af internationale ryttere, og, som Andreas Schou sagde i aftes, så er danskerne sultne efter en sejr. Konkurrencerne på springbanen kulminerer med Stutteri Ask Grand Prix, som starter kl. 14. Kan man ikke nå til Odense, hvor der i øvrigt er gratis entre hele dagen, så kan man følge konkurrencen på tv derhjemmefra, idet DR1 kommer på pladsen for at sende fra Stutteri Ask Grand Prix.

Rytterne fra det særke Belgiske hold, som vandt FUrusiyya FEI Natuons Cup i Odense i fredags er til start i Grand Prix-klassen. Det samme er rytterne fra det engelske hold, som kom ind på andenpladsen. Der er derfor grund til at formode, de danske ryttere kommer i hård kamp for at snuppe sejren på hjemmebane. Søren Pedersen/Tailormade Chaloubet, Martin Dinesen Neergaard/Contador, Torben Frandsen/Antares, Andreas Schou All Star, Linnea Ericsson/Thornhill Kate, Rikke Haastrip/Qualico du Bobois, Kasper H. Hansen/Leonce og Christoffer Lindenberg/Uno er alle kvalificerede til Stutteri Ask Grand Prix, som har 50 ryttere til start.

Dagen igennem kan man også følge live streamingen på Dream Sport tv, se meget mere om dette og følg resultaterne på arrangørens hjemmeside som du finder HER

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner