FEI: Vi glæder os over hurtig beslutning omkring OL

30-03-2020 18:36

Annika Knudsen Lorentsen

FEI-præsidenten glæder sig over den hurtige beslutning der er taget i forhold til at fastsætte de nye datoer for OL og PL i Tokyo, som nu vil starte den 23. juli 2021

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI-præsidenten Ingemar de Vos glæder sig over den hurtige beslutning der er truffet om at OL i Tokyo vil blive afviklet fra den 23. juli til 8. august 2020, og de paralympiske lege fra den 24. august til 5. september

– Selvom det naturligvis var demoraliserende for alle, at legene måtte udsættes fra deres oprindelige datoer i 2020, var beslutningen helt korrekt i forhold til den aktuelle forfærdelige globale pandemi, men det er virkelig godt at have de nye datoer på plads, understreger han og fortsætter:

– Beslutningen blev truffet i fuld høring med alle de internationale forbund, inklusiv FEI, og vi havde alle muligheden for at give udtryk for vores synspunkter. Når først Covid-19 krisen er forbi, kan vores atleter på tværs få deres træning tilbage til normalen, og med selvtillid vide nøjagtigt, hvornår de og deres heste skal være på deres højeste. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI er bevidste om, at det har været en meget kompleks beslutning for IOC at tage, og at flere faktorer har skullet tages i betragtning.

– Atleternes sundhed og velvære på tværs af begge lege, ikke kun hestesport, skal være den højeste prioritet, og vi har alle protokoller på plads for at beskytte vores atleter - både mennesker og heste - og hjælpe dem med at optimere deres præstationer i det udfordrende klima, vi kan forvente i Tokyo, siger Ingemar de Vos og fortsætter:

– Selvfølgelig vil der være en indflydelse på den internationale kalender i alle sportsgrene, og fra et FEI-perspektiv inkluderer dette flere store europæiske mesterskaber, men vi ser allerede på måder, vi kan minimere påvirkningen på. Nu vi har bekræftede datoer for OL kan vi udforske mulige alternativer til disse mesterskaber. Denne proces er straks sat i gang. 

EM i fem discipliner i Budapest er pt. sat til at afholdes fra 23.-30. august 2021, mens militarymesterskabet er fra den 11.-15. august 2021. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen