Fantastiske Frida til DM for junior

10-08-2020 15:57

Johanne Kofod Jensen

I weekenden var jeg til mit første DM på hest i Ringsted, og det var en stor oplevelse, og kun tredje gang jeg var afsted til stævne med Frida

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kære Ridehesten

Så er jeg kommet hjem fra mit første DM på hest. Det var en meget stor oplevelse.

Stævnet foregik i Ringsted, så min mor og jeg kørte sammen med min lillesøster og min lille nye stævnehund Perle derover om torsdagen. Da det kun var tredje gang, jeg var til stævne på Frida besluttede jeg sammen med min underviser, at det var en god idé, at jeg fik undervisning derovre den første aften. Vi gennemgik øvelserne til fredagens program, som var MB1, så jeg følte mig helt klar.

Jeg skulle ride om eftermiddagen og det var blevet mega varmt, det var 30 grader. Det var en meget lang dag at gå og vente på at skulle ride, for jeg var jo lidt spændt på det hele, nu hvor det var første gang. Vi varmede op inde og så gik man udenfor lige før sin start. Vi havde fået lov til at ride uden jakker pga. varmen, men jeg besluttede at beholde min kjole på. Der var fem dommere, som skulle bedømme vores ridt. Jeg red ind og det gik virkelig fint. Frida var vågen på trods af varmen, men hun var med mig lige indtil jeg kom op forbi dommeren i galopprogrammet, pludselig helt ud af det blå sprang hun op i luften og slog et kæmpe bukkespring, jeg fik et chok, men klarede alligevel at styre hende videre på det rigtige spor ind i næste changement, som selvfølgelig ikke blev helt godt, så det kostede to 4 taller – træls, men jeg fik hende ok rundt resten af turen og vi endte på 66,7% og en foreløbig 16. plads. Jeg tror, det var et insekt, som havde stukket hende, fordi det hele kom så pludseligt. De 24 bedste gik videre ud af de 34 ryttere, som var til start, så vi gik heldigvis videre på trods af vores lille uheld.

Næste dag var det så MB2. Der skulle vi heldigvis ride om formiddagen. Vi fik en virkelig god tur, denne gang uden uheld, og vi endte på 68,6 %og fik en placering, som nummer 6 i klassen.

Om søndagen var det så Kür for de 15 bedst placerede, som var gået videre til A finalen. Vi havde været så heldige at få lov til at låne en Kür af nogle af vores venner, da vi jo ikke kunne nå at lave vores egen på den korte tid fra jeg kvalificerede mig i Solrød til DM stævnet. Jeg talte med min underviser Pernille om, at jeg bare skulle have is i maven og ride en rolig tur, det lykkedes og vi red 70,6% og endte på en 8. plads ud af de 15 ryttere som var med i finalen.

Samlet fik vi en 12. plads ved DM. Alle ryttere kom ind til præmieoverrækkelse til sidst og fik præmier og sløjfer. ECCO havde sponsoreret nogle virkelig flotte store sløjfer til os.

Under hele stævnet var det helt enormt varmt- det var 30. grader og der blev meget varmt i teltstalden men Frida var bare helt fantastisk at have med. Hun var glad og nem, og havde ørerne fremme hver gang vi var på banen. Hun er en helt utrolig dejlig hest, som jeg glæder mig til at få mange flere gode oplevelser sammen med.

Næste weekend gælder det så pony DM på Hovgaard med Aurora, der bliver spændende.

I kan følge min træning på @jkj.dressage.