Falsterbo Horse Show - meget mere

13-07-2013 09:31

Britt Carlsen

Falsterbo Horse Show er en fest, det er meget mere end internationale konkurrencer i springning og dressur - det er svensk folkefest med kaninhopning, hunting, show, messeområde og fagmesser - knap 62.000 gæstede sidste år stævnet

De knap 600 ryttere, der har adgang til at ride med ved Falsterbo Horse Show rider om 6,5 million svenske kroner i præmiepenge. Det giver nogle spændende klasser for publikum både på spring- og dressurbanen, og flere topryttere på startlisten. De svenske ryttere er traditionen tro meget succesfulde foran deres hjemmepublikum, og de elsker dem for det. Det skaber en fantastisk stemning på pladsen, og da Sveriges melodi grand prix sang med omkvædet: All because of You, bragede ud af højttalerne da Rolf-Göran Bengtsson red fejlfrit i Nations Cup på Casall Ask, ja da måtte jublen have kunnet høres til København.

650 hjælpere er igang fra tidlig morgen, og intet er overladt til tilfældighederne. Hele området med 230 udstillings og salgsstande, konkurrence- og opvarmningsbaner strækker sig over 300.000 kvm. 
Solen har bagt ned over stævnepladsen, og de knap 800 heste drikker godt 200.000 liter vand under stævnet og spiser sig gennem 30 ton hø.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen