Få indblik i terrænbanen til OL

27-07-2024 16:14

Trine Askjær-Jørgensen

I dag er alle militaryrytterne til start i deres dressurdisciplin ved OL i Paris, og i morgen går det så løs med den altid spændende terrænspringning. Vi har taget et kig på den bane, der venter ekvipagerne, sammen med Jakob Binder Struck og Peter Flarup

Nyheden fortsætter efter annoncen

OL i military er som bekendt den første ridesportsdisciplin, der afvikles i de imponerende rammer ved Versailles-slottet fra lørdag til mandag, inden det i næste uge går løs med dressur og springning. I dag er de 64 militaryekvipager til start i deres første del, nemlig dressurdisciplinen.

Det betyder også, at det i morgen er tid til terrændelen, hvor ekvipagerne skal ud på den imponerende bane, der har været under opbygning i lang tid og løber igennem slottets haver samt langs og endda over dets kanal.

Fakta
Tidsplan military
  • Søndag den 28. juli 2024 kl. 10.30-15.00 - Terrænspringning. Sendes på TV 2 Play og og HBO Max
  • Mandag den 29. juli 2024 kl. 11.00-16.30 - Ridebanespringning. Sendes på TV 2 Sport X og og HBO Max

En imponerende og svær terrænbane venter
I torsdags blev det for første gang muligt at komme ud på banegennemgang og danne sig et indtryk af den avancerede og flotte terrænbane, som er designet af franske Pierre le Goupil. Ridehestens fotograf var selvfølgelig på pletten, så du her kan se nogle af de mange, flotte forhindringer.

Vi har desuden taget en snak med vores OL-ekspert i military, Jakob Binder Struck, der selv er professionel militaryrytter, om terrænbanen, som venter rytterne i morgen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det ser spændende ud og er enormt flot med vandet og Versailles i baggrunden, må man sige. Efter min mening bliver terrændelen enormt spændende. Der er blevet lagt ekstra græs ud på terrænbanen, da arrangørerne i Paris ville give de olympiske heste de bedste forudsætninger for det svære terræn, og terrænet er svært, fortæller Jakob og fortsætter:

– Jeg snakkede med én af rytterne, som beskrev det ret godt: "Det er svært, men banen er også bygget sådan, at hvis vi rider godt og forbereder vores heste på de forskellige opgaver, så bliver det også godt at ride". Samtidig kræver det af den grund også enormt meget koncentration af hest og rytter, hvilket kan være hårdt. Jeg glæder mig personligt til at følge hver og en rytter.

Den danske militaryrytter, Peter Flarup, der rent faktisk skal ud på banen sammen med sin hest Fascination havde i dag en rigtig fin start i dressuren, som du kan læse mere om her. Nu forbereder parret sig på terrændelen, og efter at have set banen siger Peter:

– Da vi så den første gang, tænkte jeg: "Det er for svært", og at de har spændt skruen for hårdt, men det er jo det, de kan, de rigtig gode banebyggere. Jeg tror, det ser svært ud for os, men at hestene kan læse banen ret godt, og det er det, jeg sætter min lid til. Sådan er det jo, når det er så gode banebyggere, så gør de det for at få det til at se spektakulært og svært ud.

Copyright Ridehesten.com
Ekvipagerne skal ride på broer bygget på flydende pontoner hen over kanalen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Fakta
Fakta om military

På engelsk kaldes militarydisciplinen for “Eventing”, mens vi på dansk har holdt ved ordet military, som det også på engelsk engang var kendt for, fordi det var en test for kavalerister og deres heste. Military er den mest omfattende test af hest og rytters evner, der kombinerer disciplinerne dressur, terrænspringning og ridebanespringning, hvor resultater fra hver fase lægges sammen til et endeligt resultat. Det er den laveste score, der vinder, både for hold- og individuelle medaljer. Military har været en olympisk sport siden 1912.

OL-military i Paris:

  • 27 deltagende lande 
  • 16 hold 
  • 64 ekvipager
  • 11 lande repræsenteret af individuelle atleter 
Fold up

I FEI's video her forklares det, hvordan militarydisciplinen forløber:

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner