Explosive Matter måtte aflives

12-03-2024 19:41

Den svenskejede traverhingst Explosive Matter, der i december måned overfaldt en dansk hingsteholder, har heller ikke kunnet styre sit temperament på en finsk hingstestation og er derfor blevet aflivet 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ejeren af det kendte, danske Stutteri Shadow,  Niels Jørgen Jensen, blev i december måned overfaldet af traverhingsten Explosive Matter og blev i den forbindelse ilde tilredt med et flere ugers hospitalsophold til følge.

Af dem grund besluttede man på Stutteri Shadow at opgive den lejede hingste for at sende den tilbage til Sverige, men den eftertragtede avlshingst fik job på en hingstestationen i Finland, hvilket dog har fået en fatal udgang.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I Findland udviste Explosive Matter så dårligt og farligt temperament, at han igen blev opgivet, og ejerne har nu valgt at aflive hingsten af hensyn til den selv og sine omgivelser, skrev travet.dk i går.

Medejer Nils Otto Bergslien har udtalt til Trav365: – Hellere være på den sikre side. Hvis det er sket én gang, kan det ske igen, og vi vil ikke stå med det ansvar.

Ved hingstefremstillingen i december 2020 i Sverige blev Eksplosive Matter den bedst bedømte hingst.

Copyright Ridehesten.com
Niels Jørgen Jensens venstre arm efter angrebet. Foto: Privat
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen