Er jeg bange eller er jeg spændt?

29-11-2021 15:48

Anja Nielsen

Det kan faktisk godt være en tricky fætter den hér. For det er faktisk sådan, at følelsen af ??angst/bange er fysiologisk næsten den samme, som følelsen af ??spænding. Begge følelser giver en forhøjet puls og en følelse af sommerfugle i maven. Begge kan få dig til at svede

Copyright Ridehesten.com
Din hjerne vil altid vælge frygt som førstevalg, det er den programmeret til. Den vil med andre ord ALTID forsøge at få dig til at overleve, det er dens primære fokus! – og dét fokus overskygger ALT! Så frygt som førstevalg er helt naturligt.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Derfor er det vigtigt at kunne kende forskel.

Det hér er noget vi arbejder rigtig meget med i Powermind Academy.

Se det sådan her;

Din hjerne vil altid vælge frygt som førstevalg, det er den programmeret til. Den vil med andre ord ALTID forsøge at få dig til at overleve, det er dens primære fokus! – og dét fokus overskygger ALT!

Derfor, når du mærker sommerfugle i maven, højere puls og svedige håndflader, så er det med at være opmærksom på, hvad der egentligt er på spil. Det er dig der har kontrollen, hvis du vil have den.

For det er den mening du tillægger følelsen, som bliver din virkelighed.

Så når du er bevidst om, at kroppen har valgt at genbruge samme fysiske fornemmelser, og derfor ikke kan kende forskel på om du frygter noget eller reelt set glæder dig, så kan du også nemmere tage kontrollen over følelsen.

Forestil dig, at du skal til stævne og du får sommerfugle i maven og pulsen stiger. Du tænker måske; ” shit, jeg håber bare ikke det går galt! Jeg har ikke redet den her klasse før og jeg frygter at de andre ser mig lave fejl!” – Hér kommer du automatisk til at vælge frygt som årsagen til det du mærker i kroppen.

MEN, hvis du lige trækker vejret, med den viden du har nu, og tænker på det du skal ud at lave, er der så en reel mulighed for, at noget decideret farligt kommer til at ske? Noget der kræver, at du er vågen og klar til kamp?

Nej vel?

Lad mig give dig en øvelse, så du kan arbejde med det selv:

Med konstant træning i bevidstgørelse af, hvad du reelt skal ud at lave, og om det er frygt eller spænding du mærker, kan du selv bestemme hvordan du vil reagere.

Reeet fedt, hvis du spørger mig !

Nyheden fortsætter efter annoncen

Din hjerne kan på den måde få bevidste input fra dig, fremfor at du bare kører på automatpilot.

I stedet for at prøve at bekæmpe af angst, så vend den til spænding. Husk at det du fokuserer på, vokser – og når du fokuserer på noget du vil bekæmpe… Ta daa, så vokser det. Arbejd derfor omkring det, ved at fylde hovedet med ordet ”spændt” eller ”glæder mig”.  

I en nylig undersøgelse lavet af en Harvard-professor, har man igen bevist, at hvis man siger følelsen højt, så tror kroppen hurtigere på det.

De der i undersøgelsen skulle sige, at de frygtede det de skulle til at gøre, klarede sig derfor markant dårligere, end dem der sagde at de glædede sig til det de skulle. (De skulle alle holde en tale)

Så, sig du glæder dig, at det du skal nu, er noget du er spændt på.

Sig det højt og få dit kropssprog til at passe til det du siger. Bliv ved til kroppen tror på dig.  

De tre trin:

Forhold dig: Forhold dig til det du skal. Er det noget der kan være farligt? Hvis ikke, så er det modsatte at du har mulighed for at kunne glæde dig. Der er med andre ord mulighed for at fokusere på det der er spændende i det du skal nu. Noget du glæder dig til at se resultater af.

Hold fast i det. 

Fortæl dig selv højt, at du er spændt. Husk at det du mærker i din krop lige nu, er det samme som du mærker når du er bange. Du er herre over hvilken følelse du vælger. Overbevis din krop om det ved at gentage det højt.

Du skal ikke falde til ro. Brug følelsen til at booste din energi. Tillad dig selv at mærke sommerfuglene, pulsen og tilpas dit kropssprog til følelsen du vælger – i det her tilfælde, du glæder dig. Vis hvad du føler med dit kropssprog og brug det til at booste din power.

God fornøjelse

Anja
Powermind Academy

Få flere tricks til ro i maven på min Facebook her, min hjemmeside her og min Instagram her

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen