Equi stallions laver stutteri i Norge

11-02-2021 15:08

De norske hesteentusiaster, Kristin og Alexandra Andresen, som er mor og datter og indehavere af Equi stallions, er i fuld gang med at etablere stutteri syd for Oslo

Copyright Ridehesten.com
Gården i Oslo, hvor Alexandra og Kristin Andresen indretter ridecenter. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Norske Kristin G. Andresen og hendes datter Alexandra G. Andresen er kendte ansigter i den danske såvel som den internationale hesteverden. De har ejet flere hingste, som har stået til avlstjeneste på den danske hingstestation Katrinelund, og blandt dem også den populære hingst De Noir, som Alexandra har redet internationale klasse på.

Alexandra G. Andresen slog for alvor sit navn fast på den internationale dressurscene, da hun i 2013 stod på medaljepodiet ved EM for de unge ryttere, der blev afholdt i franske compiegne. Her vandt Alexandra dobbelt individuelt sølv for juniorer med sin hingst Belamour. Ved samme stævne vandt Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy dobbelt guld i ungrytter-kategorien.

Familien Andresens verdensomspændende virksomhed Ferd har i flere år været hovedsponsor ved Dansk Varmblods Hingstekåring, og familien har i det hele taget været meget engageret i dressursporten såvel som avlen.

Copyright Ridehesten.com
Kristin og Alexandra Andresen på Dansk Varmblods Eliteskue 2019. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Alexandra og Kristin købte DV-hingsten Hesselhøj Donkey Boy som 3-års, inden den blev tildelt opdrættermedalje i guld og sidenhen har vundet Pavo og DRF's dressurchampionat med berider Jan Møller Christensen fire år i træk. De har etableret virksomheden Equi Stallions, der bl.a. ejer de aktive avlshingste Hesselhøj Donkey Boy og Duke.

De to norske kvinder har indkøbt føl og heste på flere internationale auktioner og har været hyppige gæster på Dansk Varmblods Elitefølauktion. Således har de en del spændende ungheste på vej og har flere avlshopper af høj kvalitet, som de avler på.

Fremover samler de størsteparten af deres heste på et nyt hestecenter, som de er i fuld gang med at etablere en times kørsel syd for Oslo. Centret, der forventes at stå klart den 1. december, får kapacitet til 50 heste til avl såvel som sport samt wellness- og træningsfaciliteter og dyrlægeklinik mv.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner