En rørende OL-historie

17-09-2016 11:13

Norske Ann Cathrin Lübbe kunne tirsdag den 13. september juble over at vinde OL-guld for tredje gang. Denne gang på hendes afdøde elev Minas hest Porsborggårdens Donatello

Copyright Ridehesten.com
Ann Cathrin Lübbe med Porsborggårdens Donatello

43-årige Ann Cathrin Lübbe rider for Norge men bor til daglig i Haderslev her i Danmark. Netop nu er hun til De Olympiske Lege i Rio de Janeiro, hvor hun er til start og netop har vundet OL-guld med den danske hest Porsborggårdens Donatello e. Uno Don Diego/Urprinz (opdr. Hanne Porsborg Clausen). Men bag succesen ligger en ganske særlig historie.

Porsborggårdens Donatello har Ann Cathrin fået som ridehest efter at Donatellos ejer Mina Skogsheim døde som bare 18-årig i en trafikulykke tilbage i 2013. Mina havde selv store drømme om at nå til OL sammen med Donatello, hvilket desværre ikke blev en realitet da Mina gik alt for tidligt bort.

Minas forældre, Tanja Lillemæhlum og Kim Skogheim, der nu var ejere af Donatello, besluttede derfor i Minas ånd at lade hendes træner Ann Cathrin overtage Donatello, hvilket skulle vise sig at være den helt rette beslutning.

Ann Cathrin var utrolig rørt og ydmyg over at få den ære at tage sig af Donatello fremover, og træningen af den talentfulde hest har nu båret frugt, og er blevet til intet mindre end en OL-guldmedalje. Ann Cathrin har trænet Donatello siden den blev flyttet til Danmark i 2014.

Jubelen ville ingen ende tage hos forældreparret og ejerne af Donatello, da ekvipagen sikrede sig Ol-guldet i tirsdags. - Det er en næsten ubeskrivelig følelse. Vi er så glade på hendes vegne. Dette er den største belønning, vi kunne få. Jeg bliver helt rørt, sagde Tanja Lillemæhlum efter medaljeoverrækkelsen.   

Kilde: Dagens.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald