Ejerskifte skal fremme udvikling og vækst

04-04-2022 15:53

Horsedoc Hestehospital indgår nu i sammenslutningen VetGruppen A/S. Driften forsætter som hidtil med fokus på empati, tryghed og hjælpsomhed, men ejerskiftet åbner nye perspektiver i forhold til at udvide og udvikle forretningen

Copyright Ridehesten.com
Dyrlæge Peter Hjuler er tidligere indehaver af Horsedoc Hestehospital. Han forsætter som hidtil, og det er en klar målsætningen at udvide Horsedoc Hestehospital i regi af VetGruppen A/S. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et ejerskifte hos Horsedoc Hestehospital Århus åbner helt nye perspektiver i forhold til at udvikle hestehospitalet i Sabro og udvide til andre dele af Jylland.

Horsedoc Hestehospital indgår nu i den hurtigvoksende, landsdækkende sammenslutning af danske dyrlæger, VetGruppen A/S. Det skaber nye muligheder i forhold til specialisering for både dyrlæger og veterinærsygeplejersker, men også for ambitionerne i forhold til at vækste Horsedoc Hestehospital.

– Vi har længe gerne villet udvikle hospitalet her i Århus yderligere. Der er så mange muligheder i de faciliteter, vi har nu. Vi tror på, at VetGruppen er den rigtige partner til at hjælpe os med at udvikle hospitalet, så det bliver et større og endnu mere moderne hestehospital, hvor vi kan tage akutpatienter og lave flere operationer, siger Annie Agerbek, der er medindehaver af Horsedoc Hestehospital og ansvarlig for hospitalets markedsføring og vækst.

VetGruppen A/S er en landsdækkende kæde med klinikker og hospitaler i København og på resten af Sjælland, på Fyn og i Jylland. Med overtagelsen af Horsedoc Hestehospital er sammenslutningen på mindre end tre år vokset til 39 klinikker og hospitaler, og flere er på vej.

– Med aftalen er hestehospitalet fremtidssikret, og vi vil meget gerne være en del af et større fællesskab af især hestehospitaler og -klinikker. Vi ønsker og håber på stærk faglig sparring blandt hestedyrlæger i hele landet, og vi håber samtidig, at sammenslutningen af hestedyrlæger i VetGruppens regi bliver en faglig spydspids til stor gavn for hesteejere i hele landet, siger Annie Agerbek.

Copyright Ridehesten.com
Horsedoc Hestehospital er blevet en del af den landsdækkende kæde VetGruppen A/S. Horsedoc hestehospital forsætter som hidtil på adressen Blåvej 15 i Sabro. Foto: Privat

Udvidelsen er i gang

Håbet og planerne for VetGruppens overtagelse af Horsedoc stopper dog ikke ved en udvidelse af det nuværende hestehospital i Århus. Horsedoc har en plan og et ønske om at kunne integrere mange af de enkeltmandspraksisser, der findes rundt omkring, i Horsedoc. I forvejen passer Horsedoc vagten for en del enkeltmandspraksisser i Århus-området, hvilket vil forsætte fremadrettet.

– Vi har altid samarbejdet med og hjulpet andre dyrlæger, og det stemmer godt overens med de værdier, der er i VetGruppen, hvor der er mulighed for et endnu tættere samarbejde. Vi drømmer om, at vi kan implementere de små hestepraksisser, som ønsker at være en del af VetGruppen, i Horsedoc. På den måde kan de blive en del VetGruppen og af det hestefællesskab, der løbende bliver udvidet, siger Annie Agerbek.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Visionen indeholder også etableringen af nye Horsedoc hestehospitaler andre steder i Jylland. I første omgang er der etableret et samarbejde med Dyrlægerne i Lendum, hvor Horsedoc ansatte den første dyrlæge den 1. april.

– Vi har ingen intentioner om at skulle konkurrere med Dyrlægerne i Lendum, og derfor indgår vi også et samarbejde med henblik på, at vi på sigt kan starte et Horsedoc Hestehospital i Nordjylland. Vores plan er, at Horsedoc Hestehospital skal udvides som en del af VetGruppen, siger Annie Agerbek, der samtidig slår fast, at de nuværende kunder ikke kommer til at mærke noget til, at Horsedoc Hestehospital nu er en del af VetGruppen. Det skulle da lige være nogle gladere og fagligt endnu stærkere hestedyrlæger.

Horsedoc Hestehospital fortsætter i VetGruppens regi under samme navn på Blåvej 15 i Sabro. Hestehospitalet rummer moderne faciliteter og tilbyder blandt andet operationer, handels- og røntgenundersøgelser, avanceret tandbehandlinger og halthedsudredninger med mere, og Horsedoc Hestehospital vil forsat fungere som udkørende hestepraksis i Østjylland.

 

Nærhed, tryghed og høj faglighed

Dyrlæge Rasmus Lennart Hansen, stifter og medejer af VetGruppen A/S, er glad for at få Horsedoc Hestehospital med i sammenslutningen.

– Det er et veldrevet og moderne hestehospital, og vi vil meget gerne udvide hestenetværket i VetGruppen. Når vi siger nærhed i vores værdisæt, skal vi også ligge nært. Vi tolker nærhed både som omsorg, men også at vi er repræsenteret overalt i Danmark. Samtidig vil vi kombinere nærhed og tryghed med høj faglighed, så vi hele tiden kan matche udviklingen i branchen og de krav til kompetencer, som ejerne af heste og familiedyr stiller i dag, siger Rasmus Lennart Hansen.

Foruden Horsedoc Hestehospital er Ansager Hestehospital, HS Hestepraksis og Svendborg Hestehospital en del af den hurtigt voksende sammenslutning af hestedyrlæger i Danmark. En sammenslutning der også inkluderer smådyrspraksisser fordelt over hele landet.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald