Egypter sejrede i den amerikanske ørken

12-02-2018 09:32

Camilla Tiefensee Schrøder

Den egyptiske springrytter Nayel Nassar vandt 100.000 dollar-klassen ved Longines World Cup-kvalifikationsstævnet i Thermal, Californien, denne weekend

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I lørdags blev sidste runde afgjort i vestkyst-afdelingen af den Nordamerikanske World Cup-kvalifikation i springning, og her var det en egyptisk rytter, der sejrede i feltet hovedsageligt bestående af springryttere fra USA og Canada.

Nayel Nassar vandt også World Cup-kvalifikationen i Thermal (USA) for to år siden med sin dengang 12 år gamle hannoveranervallak Lordan e. Lordanos/Landor S. I lørdags vendte makkerparret tilbage for at snuppe sig endnu en sejr i den californiske ørken. Med en hurtig omspringning knap et sekund foran andenhurtigste rytter amerikanske Elizabeth Madden på Breitling LS blev det til en sejr i $100,000 Longines FEI World Cup-klassen. For den egyptiske rytter resulterede det i en præmiesum på 33.000 USD.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Seks ryttere red fejlfrit på banen med springhøjden 140-160 cm, som var bygget af irske Alan Wade, og alle seks red igen fejlfrit i omspringningen, hvor tiden spredte sig mellem 39,02 og 43,51 sekunder.
Beezie Madden og Breitling LS fra USA lagde ud med 39,92 sekunder, men Nassar og Lordan, som også vandt World Cup-kvalifikationen i Wellington sidste sæson var ni tiendedele sekund hurtigere.

Nassar roser sin hest for altid at gøre sit bedste.
- Vi kender hinanden så godt nu, og vores gode makkerskab hjælper os igennem alle de små indvikletheder på banerne, siger han til FEI News om sin nu 14 år gamle vallak.

- Jeg prøver at passe så godt på ham, som jeg kan. Han er 14 år gammel, men føles virkelig på toppen lige nu, og jeg er bare så glad for at have ham, siger Nayel Nassar.

Sidste afdeling af Longines FEI World Cup-springningen i den nordamerikanske liga finder sted på østkysten i Live Oak Plantation i Ocala, Florida søndag den 18. marts.

Den nordamerikanske liga føres i øjeblikket af McLain Ward, som også er kåret som årets rytter i USA. Se den samlede stilling.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen