DV-hoppen Straight Horse Sezuanna til OL-rytter

21-04-2021 17:52

Annika Knudsen Lorentsen

Den hollandske OL-rytter Imke Schellekens-Bartels har fået den talentfulde Dansk Varmblods-hoppe Straight Horse Sezuanna, som er helsøster til den verdenskendste hingst Sezuan, i stalden

Copyright Ridehesten.com
Straight Horse Sezuanna ved sin kåring i 2016, sammen med (fv.) avler Eva Götzsche og Mogens Pedersen, samt Christian Springborg. Foto: Ridehesten.com/Sanne Kolind
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 8-årige Dansk Varmblodshoppe Straight Horse Sezuanna e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Olymbrio (opdr. Straight Horse ApS) vil i fremtiden kunne ses under den hollandske OL-rytter Imke Schellekens-Bartels, som har redet OL to gange, men ikke været aktuel på den internationale stævnebane siden 2015. 

Helsøster til Sezuan og Ascenzione
Sezuanna er lavet på hoppen Bøgegårdens Don Romina, som embryotransfer tilbage i 2013, og hendes helsøster Straight Horse Ascenzione, som er født samme år og dag, er aktuelt på internationalt niveau med den tyske OL-rytter Helen Langehanenberg. Det betyder, at de to jævnaldrene helsøstre nu begge er i stalden hos en OL-rytter, dog i hvert sit land. 

Begge er de ligeledes helsøstre til den verdenskendte DV-hingst Sezuan (opdr. Linette Jæger), som blandt andet er kendt fordi han vandt UVM tre gange i streg sammen med den tyske toprytter Dorothee Schneider. 

Copyright Ridehesten.com
Kenneth Damgaard og Straight Horse Sezuanna ved nationalt stævne på Broholm i 2018. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Guldmedaljehoppe i DV
Sezuanna selv er kåret i RDH og tildelt guldmedalje af Dansk Varmblod. Ved sin sadelkåring i 2016 opnåede hun hele 10 for kapacitet, ligesom også traven blev belønnet med et flot 10-tal. I alt opnåede hoppen 948,5 point ved kåringen, og hun blev kåret som Årets dressurbetonede hoppe i Dansk Varmblod i 2016. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2018 havde hoppen sin debut på de nationale stævnebaner i Danmark med Kenneth Damgaard i sadlen, og de deltog desuden ved Dansk Varmblods Championat for ungheste i dressur det år. 

Siden har hoppen ikke konkurreret, men nu håber Imke, at hun kan få succes med hoppen, som Bartels Academy erhvervede sig i forbindelse med et besøg hos Helgstrand Dressage, som ejede en del af Sezuanne.

– Hun er en ekstremt talenfuldt hoppe, fortæller Imke til Eurodressage, og fortsætter:

– Hun er meget varm og stadig meget uerfaren for en 8-års, men hun har en fantastiske mængde power og rigtig meget potentiale. Jeg starter med at arbejde med hende, og mit mål er at uddanne hende til Grand Prix-niveau, og få hende ud på stævnebanerne. Og selvfølgelig nyder jeg hende hver dag i processen for hendes villighed og talent.

Copyright Ridehesten.com
Straight Horse Sezuanna opnåede guldmedalje ved kåringen i Dansk Varmblod, og blev kåret som Årets Hoppe 2016. Foto: Ridehesten.com/Sanne Kolind
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald