DV-hest vandt Youngster-finale i Belgien (video)

02-05-2021 21:21

Det ligger måske ikke i kortene, at en dansk ekvipage skal vinde 5-års klassen lige i hjertet af europæiske springsport og springhesteavl i Belgien. I dag vandt Simon Yde og Cordino i Sentower Park

Copyright Ridehesten.com
Medejer af Cordino, Anni Pape, rider her vallakken som 4-års. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det ligger måske ikke i kortene, at en dansk ekvipage skal vinde vinde 5-års finaleklassen lige i hjertet af europæiske springsport og springhesteavl i Belgien. Ikke desto mindre vandt danske Simon Yde og DV-hesten Cordino i Sentower Park i dag.

5-årige Cordino e. Cornettino/ Linaro er opdrættet af Hans Jørgen Juhl og Asbjørn Lauritsen, som fremstillede den til hingstekåring i Dansk Varmblod 2019. I dag er hesten ejet af Anni Pape og Jonas Nørgaard, og Anni red den sidste år i 4-års championatskvalifikation, men hun har pt. en brækket skulder og har sat Cordino i ridning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nu har den danske springrytter Simon Yde, der pt er bosat i Bergen, Norge, overtaget tøjlerne, og han havde et særdeles godt stævne med Cordino i belgiske Sentower Park, hvor de blev nr. 2 i 5-års International Youngster både torsdag og fredag.

I dag lå finalen i International Youngster for 5-års som stævnets sidste klasse, og den danske ekvipage leverede en fremragende præstation og vandt finalen under norsk flag, Simon har skiftet til norsk statsborgerskab.

Se resultat af finalen.

Se stævnets start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen