Cordino, Farino, Evolution, Ca-Di DD og Abba fejlfrie

24-09-2021 08:18

Det er i dag anden kvalifikationsdag ved UVM for unge springheste på Zangersheide, og det danske hold har allerede indkasseret de første fejlfrie ridt 

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Evolution Ask DWB kom igen i dag fejlfrit igennem. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

SENESTE OPDATERING

15.50

Som i går blev det for Simone Hansen Scherff og den 6-årige DV-hoppe Søndervangs Matilde e. Catoki/Cassini II (opdr. Søndervang v/Else og Nis Ravn) til en flot runde og et enkelt nedslag. For Christine Thirup Christensen og den 6-årige Niarado Lille Lunden e. Diarado/Lambrusco Ask (opdr. Mikal og Preben Iversen), der i går havde en flyvende runde med et enkelt nedslag, er det i dag blevet til to nedslag og altså 8 fejl. 

14.59
For Adam Sparlund Olesen og den velspringende 6-årige hoppe Louisiana H e. Balou/Louvre S (opdr. Bodil Hellmers) blev det i dag til 13 fejl.

14.50
I suveræn stil mestrede unge Jacob Theodor Schmidt igen sammen med den 6-årige DV-hingst og tidligere auktionsføl, Syvhøjegårds Unforgetable S DWB e. Untouchable/ Cassini (opdr. Sally-Ann og Flemming Schultz) at forcere alle forhindringer fejlfrit, men i dag påløb der dog en enkelt tidsfejl.

14.00

Adam Sparlund Olesen og 5-årige Abba e. Bøgegårdens Apollo/Luganer (opdr. Lykkegaard 159 ApS) har sprunget fejlfrit igen i dag, mens både Renee Ulvsbjerg med 5-årige Berntstein e. Clarimo/Lansing (opdr. Mathias Bernt Sørensen) og Jacob Theodor Schmidt med Bøgegaardens Gladiator e. Bøgegaarden Gladiola/Crelido (opdr. Stina og Jørgen Schmidt) i dag har indkasseret 9 fejl på Alme Z Arena. 

På 6-års banen, Ramiro Z Arena, har Shannon Mejnert Ketterle og First Jolie e. Diamant De Semilly/Gotspe fået to tidsfejl, mens gårsdagens fejlfrie ekvipage Christina Nielsen og QH Luna Santo Antonio e. Comme Il Faur 5/Corrado I har fået en enkelt nedslag i dag.

På Ratina Z Arena har Christian Jansen og 7-årige Ca-Di DD e. Carmargue/Corratus (opdr. Danish Derby Horse Shows ApS) leveret en prægtig og fejlfri runde. Rikke Rosengaard Hansen har sine forældres 7-åirge opdræt Rosengaardens Fran?ois e. Favorit Ask/Chapultepec (opdr. Lis og Jens Rosengaard Hansen) indkasseret 9 fejl i dag.

Copyright Ridehesten.com
Adam Sparlund Olesen og Abba. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen.

13.00
I 6-års klassen har både Gitte Dahl med 6-årige Calgrafi DWB e. Bøgegårdens Grafs Stakkato/Cajus (opdr. Peder Frederiksen) og Philippa Wildfang med Kristal e. Callahan VDL/Concorde måttet indkassere 4 fejl, men det for Benedikte Rie Truelsen med Rocket Man e. Mylord Carthago*HN/Quality Time TN blev til 9 fejl, og Rikke Haastrup Kristensen opgav med 6-årige Hilly Vd Horst e. Harley/Contender. 

Hos 7-års hestene har Stine Cassøe Jakobsen og Nala e. Rockland/A'Khan Z (opdr. Stald Cassøe) igen i dag haft to nedslag samt en tidsfejl, der resulterede i 9 fejl.

12.00

Rikke Haastrup Kristensen fik igen i dag et enkelt nedslag med 5-årige Can Talk To Me TD e. Catoki/Acorado (opdr. Trine D. Snitgaard Nielsen) i dag, hvor det også blev til en tidsfejl og altså samlet 5 fejl.

11.57
Igen i dag red berider Karen Møller Rohde sikkert og fejlfrit den 5-årige Evolution Ask DWB e. Zirocco Blue VDL/Cheenook (opdr. Familien Camitz) igennem banen. Dermed har Karen igen begge sine 5-års heste fejlfrit igennem for anden dag i træk.

Copyright Ridehesten.com
En af de fejlfrie danske ekvipager i dag er Christian Jansen og Ca-Di DD. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bjørg Bojsen.

10.38
Desværre for Katrine Højholt og 5-årige Syvhøjegårds Footloose e. Balou/Royal Z II (opdr. Niels Osterland), der i går kom fejlfrit igennem første kvalifikation, blev det i dag til et nedslag og en tidsfejl og dermed i alt 5 fejl i anden kvalifikation.

10.23
Bjarne Mark Jensen og den 7-årige DV-hoppe Rådbjerg's Bahia e. Baloubet du Rouet/Coronado II (opdr. Toni A. Paust) fik i dag to nedrivninger og altså 8 fejl i anden kvalifikation.
Ligeledes med 8 fejl i dag var Jennifer Fogh Pedersen med 7-årige holstenerhingst Carlsson HC e. Clarimo/Casall.

09.54
Danske Christina Nielsen, der rider professionelt i Holland, har netop været på bane med 7-årige Ennio de Lezellec e. L'Arc de Triomphe*bois Margot/Galoubet A og fik et nedslag.

09.42
Endnu en nulrunde til det danske hold i dag: Farino Ask e. Favorit Ask/Nekton (opdr. Stutteri Ask A/S) har netop gået fejlfrit med Karen Møller Rohde igen i dag – og altså fejlfri i begge kvalifikationer.

Fakta
30 opnår kvalifikation til finalerne i hver årgang

I alle mesterskaberne gælder det, at de 30 bedste sammenlagt fra dagens klasse og morgendagens klasse for hver årgang mødes i finalen for den enkelte årgang. Antallet på 30 kan dog ændres, såfremt, at der er flere lige placerede på 30. pladsen. Hos 5-års hestene gælder det desuden, at alle, der rider fejlfrit begge dage får plads i finalen søndag. De ekvipager, der ender udenfor top-30 kan ride B-finalen for deres årgang lørdag. 

Stævnets jury kan desuden vælge at hæve antallet af finaledeltagere i hver årgang til maksimalt 40 deltagere. Vælger nogle af de kvalificerede ikke at ride, så suppleres der op med de næste ekvipager i placeringsrækkefølgen frem til lørdag kl. 17.00, dog ikke med ekvipager, der har deltaget i B-finalen. Eventuelle fejl medtages ikke til finalen. 

I alt er der 188 ekvipager til start for 7-års, 260 ekvipager til start for 6-års og 232 ekvipager til start for 5-års. 

Se den fulde liste over de danske ekvipager HER

Fold up

09.34

Lars Trier Kjøller og og den 7-årige DV-hest Dinapo e. Bøgegårdens Dicapo/Bøgegårdens Apollo (opdr. Peder Frederiksen) har netop leveret en meget overbevisende runde, men fik til sidst et ærgerligt nedslag, der gjorde, at ekvipagen igen i dag fik 4 fejl. 

09.26
Christian Tang Nielsen og den 5-årige DV-hoppe Twilight e. Favorit Ask/Lambrusco Ask (opdr. Bøje Aagaard Pedersen) har heller ikke i dag taget en eneste bom, men der påløb en enkelt tidsfejl i dagens ridt.

08.58
Desværre for Kamilla Grauff Albrektsen og 5-årige JO's Roberto e. Rockland/Earl (opdr. Mia og Claus Kovdal Jørgensen) blev det her i anden kvalifikation i dag til 9 fejl. 

Copyright Ridehesten.com
Anni Pape og Cordino erstatter på det danske hold Rikke Haastrup Kristensen og Early F. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

08.45
Danske Anni Pape og DV-hesten Cordino e. Cornettino Ask/Linaro (opdr. Hans Jørgen Juhl og Asbjørn Laurits), der igår fik 4 fejl, har netop redet fejlfrit i 5-års klassen.

08.35
Jennifer Pedersen og Catdaddy e. Cascadello/Quidam De Revel kom i mål med en enkelt tidsfejl i 7-års klassen.

08.18
Søren Møller Rohde og den 7-årige holstenerhoppen Grace Ask leverede en flot runde, hvor tempoet dog trak to tidsfejl.
Samtidig har Sørens hustru og kollega Karen Møller Rohde været til start på den 6-årige danskavlede holstenerhingst Cassado Ask e. Casall/Corrado (opdr. Jens Peter Schmidt Mailund), som hun i går var fejlfri med. I dag fik ekvipagen et enkelt nedslag og dermed 4 fejl.

Fakta
Følg resultaterne live

Det er muligt at følge rytternes resultater live på Longines Timing. 

Følg 5-års klassen HER.

Følg 6-års klassen HER.

Følg 7-års klassen HER.

Det er desuden muligt at se live fra stævnet via ClipMyHorse HER.

Fold up

Se alle resultater fra klasserne her.

Copyright Ridehesten.com
Igen i dag har Karen Møller Rohde redet avlshingsten sikkert og fejlfrit over målstregen Cassado Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bjørg Bojsen.

Læs også

Højt bundniveau hos danskerne ved UVM i springning

28-09-2021 11:01, af Annika Knudsen Lorentsen

Selvom det ikke blev til en toppplacering i finalerne ved årets UVM, så kom flere danske heste i finalerne og bundniveauet blandt alle danske ekvipager var rigtig godt og det glæder Bo K. Møller, som både er landstræner, en del af Zangersheide-udvalget i Dansk Varmblod og en del af Dansk Varmblods avlsledelse

Danskopdrættet hest leverede flot runde i 6-års finalen

26-09-2021 14:47, af Annika Knudsen Lorentsen

UVM Zangersheide: Dansk Varmblods-hesten A.N. Barney har netop gået en fantastisk flot runde med et let nedslag i den 140 cm-høje 6-års finale ved UVM på Zangersheide. Han blev redet af sin tyske rytter, Philipp Weishaupt, som desuden tog sejren i sadlen på sin anden hest Coros

Karen og Evolution Ask bedste dansker i UVM-finalen (video)

26-09-2021 10:35, af Annika Knudsen Lorentsen

UVM Zangersheide: 5-års finalen ved UVM på Zangersheide med dansk deltagelse er i fuld gang og vi opdaterer løbende omkring de danske resultater i nyheden her

Alle heste til UVM på Zangersheide

04-09-2015 09:49, af Thomas Bach Jensen

Vi samler her en oversigt over de ekvipager, der i søndags på Vilhelsmborg, blev endelig udtaget til at repræsentere Danmark og Dansk Varmblod ved UVM på Zangersheide i Belgien

Tre danskere klar til at ride finalen for 5-års ved UVM

26-09-2021 06:55, af Annika Knudsen Lorentsen

Inden længe starter finalen for 5-års heste ved UVM på Zangersheide og her er der tre danske ekvipager til start blandt de i alt 55 ekvipager, mens der er en Dansk Varmblodshest til start i 6-års finalen senere på dagen

Første dag på Zangersheide

19-09-2013 18:04, af Thomas Bach Jensen

Dansk Varmblodsheste har i dag været i ilden i hver af de tre årgange i den første kvalifikationsrunde på Zangersheide

Justin Beaber vandt hos de unge (opdateret)

30-08-2015 13:29, af Britt Carlsen

Det blev en spændende afslutning på Dansk Hesteforsikrings Youngter Cup for de 5-årige heste - vinder og bedste DV-hest blev Justin Beaber-EM og Jesper Meyenburg og så er hestene nu udtaget til Zangersheide

På vej mod Zangersheide?

08-06-2012 19:42, af Britt Carlsen
DM Schou & Skouboe | Dagen konkurrencer i Sommersted blev afsluttet med en iagttagelsesklasse forud for Dansk Varmblods deltagelse ved UVM på Zangersheide

På vej til Zangersheide

22-09-2009 09:47, af Thomas Bach Jensen
I denne uge afvikles WBFSH/FEI Ungheste-VM i springning 2009 i Lanaken på Domein Zangersheide i Belgien

Dyreste føl til Stutteri Ask

24-09-2011 17:40, af Britt Carlsen
Avl|
UVM Zangersheide | Der er tradtion for at danske ryttere og hingsteholdere får købt føl på auktionen fredag eller lørdag aften på Zangersheide. Fredag aften købte Stutteri Ask auktionens dyreste hingsteføl

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Trine Askjær-Jørgensen

Trine Askjær-Jørgensen
20 24 29 28
taj@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Landmand søger... skikkelig skovturshest

18-10-2021 12:14, af Thomas Bach Jensen

Allan Jensen fra tv-serien "Landmand søger kærlighed", der netop er aktuel på TV2 i denne tid, har også søgt efter en god og rolig skovturshest, og nu har han fundet kærligheden på Vilhelmsborg

Cathrine og Cassidy tilbage som vindere i Herning (video)

22-10-2021 21:52, af Annika Knudsen Lorentsen

De dygtige dressurheste dansede her til aften i Jyske Bank Boxen ved World Cup Herning, hvor de blev flot fremvist af deres ryttere. Sejren blev dansk, da Cathrine Dufour leverede en fremragende præstation, som blev belønnet med mere end 77 procent – en præstation som Cathrine også selv var særdeles glad for og hun udtrykte stor taknemmelighed overfor sin mangeårige partner Atterupgaards Cassidy

DV-hoppen Fiontini er solgt igen – denne gang til USA

21-10-2021 09:33, af Thomas Bach Jensen

Ved et besøg hos Patrik har den internationalt succesfulde Grand Prix-rytter Anna Buffini forelsket sig i den yderst talentfulde hoppe, og Fiontini – der var ejet i fællesskab af Stutteri EVO og Helgstrand Dressage – kan nu se en fremtid i møde i USA

Tak for dig, Bjarne – og for de første 50 år (video)

17-10-2021 17:43, af Thomas Bach Jensen

Helt uden Bjarne Nielsens viden var en hyldest for hans 50 års virke som træner sat i værk under dressurfinalerne ved Pavo og Dansk Ride Forbunds Championat for Ungheste på Blue, og det kom helt bag på den meget afholdte træner og højt respekterede dommer

Fra chancehest til international sejr i Boxen (video)

23-10-2021 12:27, af Kristine Ulsø Olsen

Det var en kæmpe oplevelse for Benedikte Brebøl Windfeld, da hun i går vandt sin første internationale start ved Almased Dressage Amateurs i Herning. Det har dog ikke altid stået skrevet i kortene at hun og Lorenzo skulle nå hertil, da hendes forældre for ni år siden købte den store vallak som chancehest for 30.000

17-årig tysker fløj over 2 meter (video)

23-10-2021 16:33, af Annika Knudsen Lorentsen

Ved World Cup Herning 2021 er der netop afviklet Six Bar-springning og her blev det tyske Johanna Beckmann, der tog sejren, som den eneste fejlfrie over hele 2 meter

Søren stiler efter VM med Todt Un Prince Ask (video)

21-10-2021 14:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Todt Un Prince Ask er tilbage på startlisten efter en skadesperiode, hvor han i denne uge går nogle mindre klasser ved World Cup Herning. Hingstens faste rytter Søren Møller Rohde, chefberider på Stutteri Ask, håber på, at de bliver klar til VM her i Herning næste sommer

Welldone Dallas går på pension

18-10-2021 09:43, af Christine Krogh Frausing

Welldone Dallas går på pension, og skal fra nu nyde sit otium på Grønagergaard. Katrine fortæller om de største øjeblikke i deres karriere, og om hvad der nu skal ske

Anna Weilsby bider skeer med eliten i Herning (video)

21-10-2021 21:41, af Annika Knudsen Lorentsen

20-årige Anna Weilsby har i den grad haft succes her til aften ved World Cup Herning, hvor hun blev bedste dansker i Grand Prix-kvalifikationen, kun overgået af to udenlandske topryttere. Den unge dansker vandt desuden den 140 cm høje U25 Cup-klasse, hvor hun ligeledes leverede en toppræstation

Sezá solgt efter blot fire dage på Ridehesten.com

22-10-2021 06:23, af Thomas Bach Jensen

En nykåret, drægtig DH-hoppe af populær afstamning blev solgt ubeset efter blot fire dages annoncering på Ridehesten.com