DV-hest har succes under Marcus Orlob

27-10-2024 06:48

Den 8-årige DV-hingst JJ Glory Day, der som ung blev solgt til en amerikansk køber og flyttede til USA, har fået succes på de internationale stævnebaner. Med Marcus Orlob i sadlen er hingsten fortsat ubesejret efter otte CDI-starter

Copyright Ridehesten.com
Marcus Orlob og DV-hesten JJ Glory Day har succes på de internationale stævnebaner. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den norskfødte DV-hest JJ Glory Day e. Grand Galaxy Win/ Deemster, der er opdrættet af JJ Horses ved Ole Jørgen Jørgentvedt, sejrede sidste år i sin internationale debut og har igen i år fortsat den gode stime. JJ Glory Day har JJ Dolche Gabbana e. Deemster/ Riccione til mor, som er udnævnt til Elitehoppe i Dansk Varmblod.

Den nu 8-årige hingst blev for seks år siden fremstillet til forbesigtigelse i Dansk Varmblod, og i det efterfølgende forår i 2019 spottede amerikanske Alice Tarjan en video fra Noagård af JJ Glory Day og købte ham kort efter. Han er sidenhen kåret i det amerikanske hannoveranerforbund, og den amerikanske dressurytter Marcus Orlob har redet hingsten, siden den var fire år.

Copyright Ridehesten.com
JJ Glory Day i 2018 til forbesigtigelse på Vilhelmsborg, før hingsten ikke lang tid efter blev solgt til USA. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Marcus Orlob, der i år var en del af det amerikanske landshold til OL i Paris, har fortsat fornøjelsen af at uddanne hingsten, som er ved at nærme sig Grand Prix-niveau. I sidste måned debuterede ekvipagen nemlig i Intermediare II, hvori der, modsat Intermediare I, indgår piaffe og passage. Her blev det til 73,91% i debutten, og det sikrede Marcus og JJ Glory Day en sejr i klassen. Det skete til et FEI-stævne i Devon i den sidste weekend i september. Dermed har parret nu otte internationale starter på CV'et sammen – og de har vundet dem alle. 

Se her en video af Marcus Orlob og JJ Glory Day til ekvipagens seneste stævne:

JJ Glory Day er langt fra den eneste DV-hest, der har succes på det amerikanske kontinent. Der bliver nemlig solgt mange dansk varmblodsheste til USA, som dermed fortsætter karrieren på den anden side af Atlanten, og vi har jævnligt nyheder her på Ridehesten.com, som beskriver de danske hestes flotte resultater under amerikanske ryttere. Bl.a. var det i år en danskavlet- og uddannet DV-hest, der vandt det nordamerikanske mesterskab.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner