DV blandt de mest vindende dressurforbund 2020

12-02-2021 14:26

Annika Knudsen Lorentsen

Hippomundo har lavet en opgørelse over vundne præmiepenge i 2020, og i den opgørelse placeres Dansk Varmblod på en femteplads over de mest vindende avlsforbund i dressursporten målt på pengepræmiesum, og faktisk er DV i blandt de tre mest vindende forbund hvis man ser på summen af penge i forhold til antal starter

Copyright Ridehesten.com
DV-hoppe Heiline's Danciera med Carina Cassøe Krüth i sadlen har været med til at hente en del af præmiepengene hjem, som gør, at DV er placeret, som de er. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblod er placeret på en flot femteplads i Hippomundos opgørelse over præmiepenge i 2020. På listen over hvilke avlsforbund der har vundet flest penge i dressursporten er det danske forbund altså højt placeret. I alt har Dansk Varmblods-heste vundet 133.320 EUR fordelt på 413 starter.

På toppen af listen finder man KWPN, som på 1630 starter har vundet intet mindre end 325.336 EUR, og det betyder, at forbundet i gennemsnit har vundet 762 EUR pr. start de har haft i 2020. På andenplads er Hannoveranerforbundet, mens Oldenburger Verband indtager tredjepladsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Da Dansk Varmblods har haft væsentligt færre starter end de tre førende forbund, har Dansk Varmblods-heste i gennemsnit vundet flere penge pr. start. Med et gennemsnit på 1246 EUR pr. start er det faktisk kun Westfalen med 1365 EUR pr. start og British Hanoverian Horse Society med 1644 EUR pr. start der er placeret højere end Dansk Varmblod.

Se hele årsbogen her, hvor man kan gå på opdagelse i ranglisterne indenfor de forskellige discipliner.

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen