Dujardin trak fra konkurrenterne

26-04-2024 14:11

Horses and Dreams Hagen: I silende regn red rytterne i formiddags den firestjernede Grand Prix i Hagen, hvor det blev en topkamp mellem de tyske og britiske ryttere. Nadja Aaboe Sloth blev bedste dansker på en 10. plads

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Imhotep under æresrunden. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Et OL-år er altid spændende, for der er så meget mere end det prestigefulde mesterskab om sommeren - nemlig optakten.

De forskellige lande vurderer hver især, hvad der giver mening for deres topryttere at deltage i, og det er altid lidt af en gættekonkurrence, indtil masterlisterne til de forskellige stævner bliver offentliggjort. Det traditionsrige stævne i Hagen har normalt altid været det første vigtige udendørsstævne, men Aachen Festival i slutningen af marts har ændret lidt på det, og der er måske knapt så mange store navne til start i Hagen, som man nogle gange har oplevet.

Charlotte Dujardin og Carl Hester har valgt, at dette stævne er det eneste europæiske stævne, de kommer til at deltage i, inden de skal til OL i Paris, og de har begge medbragt to heste. I går blev de nummer et og to i CDI3* Grand Prix Special, og der var lige ved at gentage sig i dagens CDI4* Grand Prix.

Med Imhotep e. Everdale/Vivaldi vandt Dujardin sidste år dobbelt individuelt EM-bronze, og i dag var første gang siden sidste sommer, at vallakken var til start ved et udendørsstævne. Blot en lille fejl mod afslutningsparaden var det eneste, som skæmmede dagens resultat, som blev en sejr med 77,47%.

Copyright Ridehesten.com
Frederic Wandres og Bluetooth OLD. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tyskerne er selvsagt til start her i Hagen, og hjemmebanerytteren Frederic Wandres er som altid repræsenteret. Med den mørkebrune vallak Bluetooth OLD e. Bordeaux/Riccione meldte han sig ind i kampen om de tyske pladser ved OL, da han med 75,32% blev nummer to efter Dujardin.

Copyright Ridehesten.com
Carl Hester og Fame. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Carl Hester er som altid et pragteksemplar, der rider så fint og nydeligt på samtlige heste. Med Fame e. Bordeaux/Rhodium var han sidste år en del af det guldvindende britiske hold ved EM i Riesenbeck, og mon ikke han er at finde på det hold, som briterne sender afsted til OL om et par måneder. Med 74,47% red han sig i dag ind på tredjepladsen.

På de resterende pladser fulgte Ingrid Klimke med Franziskus FRH e. Fidertanz/Alabaster som nummer fire med 74,17%, svenske Therese Nilshagen og Dante Weltino OLD e. Danone/Welth Hit II som nummer fem med 74,10%, og Sönke Rothenberger og DV-vallakken Fendi - tidligere Kjærholms Fendi, efter Franklin/Diamond (opdr. Danish Derby Horse Shows Aps) blev nummer seks med 72,67%.

To danske ryttere var også til start i dagens Grand Prix, og de havde begge to fornuftige ture uden egentlige fejl. Bedste dansker blev Nadja Aaboe Sloth og Favour Gersdorf e. Foundation/Leandro (opdr. Inger Marie Andreasen) på 10. pladsen med 71,06%, mens Anna Kasprzak og Rock Star 13 e. Rockwell/Weinberg blev nummer 14. med 69,97%.

Klassens resultat.

Stævnet start - og resultatlister. 

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen