Dressurhestene er ankommet

26-07-2024 21:19

Her til eftermiddag ankom de danske dressurheste og -ryttere til Versailles, og efterfølgende fik de mulighed for at udforske den flotte arena. Se billeder af både ankomst og træning her

Copyright Ridehesten.com
Der var højt humør hos Nanna Skodborg Merrald og Cathrine Laudrup-Dufour. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det vrimler med heste i Versailles, og i dag flyttede endnu flere ind, da dressurhestene fik lov til at ankomme. For at sikre, at alle ikke ankommer på samme tid, har hvert land fået et timeslot. De danske heste ankom derfor lidt efter klokken 12, og det fik Ridehesten mulighed for at overvære.

Copyright Ridehesten.com
Lastbilen fra Blue Hors var den første danske lastbil der fik lov til at komme ind. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Både Cathrine Laudrup-Dufour og Nanna Merrald havde i onsdags sendt hestene afsted med deres hestepassere, og de kunne derfor tage imod deres heste, da de ankom. Daniel Bachmann Andersen og Nadja Aaboe Sloth har derimod taget hele turen fra Danmark onsdag og med et pitstop i Aachen i går, inden de ankom til Frankrig i dag.

Hestene fik hurtigt lov til at komme ud af deres transportere, hvorefter de og alle deres papirer blev tjekket af dyrlæger, inden de fik lov til at betræde selve pladsen og derefter stalden.

Da hestene havde fået lov til at stå og hvile et par timer, fik alle dressurrytterne klokken 16.00 adgang til træningsbanerne, hvor hestene kunne komme ud og strække benene. Da klokken var 16.30, blev der også åbnet op for, at de kunne få lov til at skridte inde på selve OL-arenaen.

De fleste ryttere benyttede muligheden for blot at skridte hestene eller motionere dem meget løst. Andre red mere samlet, men fælles for alle danske ekvipager var, at der enten kun blev skridtet eller redet meget afslappet blot for at få den lange køretur ud af kroppen på hestene.

Det var ikke kun hestene, som skulle tjekkes, inden de fik lov til at komme ind på pladsen. Alt deres udstyr, foder osv. blev hentet fra en trailer, hvorfor en specialhund skulle snuse og gennemsøge det, grundet den store sikkerhed, som der er ved dette OL.

Copyright Ridehesten.com
Hunden undersøgte grundigt alle de medbragte ting. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Fakta
Tidsplan dressur
  • Tirsdag den 30. juli 2024 kl. 11.00-16.30 - Grand Prix 1. halvdel. Sendes på TV 2 Play  og HBO Max. (Fra klokken 11.45 sendes det også på TV 2 Sport)
  • Onsdag den 31. juli 2024 kl. 10.00-15.30 - Grand Prix 2. halvdel. Sendes på TV 2 Play og HBO Max. (Fra klokken 11.45 sendes det også på TV 2 Sport)
  • Lørdag den 3. august 2024 kl. 10.00-16.30 - Grand Prix Special (holdfinale). Sendes på TV 2 Play og HBO Max
  • Søndag den 4. august 2024 kl. 10.00-14.00 - Grand Prix kür (individuel finale). Sendes på TV 2 Sport X og HBO Max

Kommentatorer

TV 2: Bjarne Nielsen
HBO Max: Pia Refslund Elbo og Sidsel Mørkenborg

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen