Dramatisk S vundet af Stine Cassøe

24-08-2019 15:03

Annika Knudsen Lorentsen

Det var en udfordrende bane der mødte de 28 ekvipager i dagens S1* ved landsstævnet på Vilhelmsborg. Blot tre red fejlfrit i hovedrunden, mange havde store problemer og et par ryttere måtte desværre en tur i sandet 

Copyright Ridehesten.com
Stine Cassøe Jakobsen på Cannon Chris.

Hele 13 spring, heriblandt blandt andet en trekombination og en stor åben vandgrav, skulle forceres i dagens højeste springklasse ved landsstævnet på Vilhelmsborg, som afholdes sideløbende med KRAFFT Eliteskue.

Kun tre ekvipager formåede at ride fejlfrit i hovedrunden og dermed skulle de ride om sejren i en omspringning. Første rytter i omspringningen var omspringningseksperten Tina Lund på Carallo e. Corrado I/Con Air, og de red fejlfrit og hurtigt i tiden 40.27 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Tina Lund på Carallo.

Så var det Stine Cassøe Jakobsen på Cannon Chris  e. Chris Ask/Louvre S der skulle forsøge at slå Tinas tid, og det lykkedes lige akkurat. Ekvipagen red fejlfrit i tiden 39.43 sekunder og kunne dermed lægge sig i spidsen af klassen. 

Copyright Ridehesten.com
Lars Nørgaard Pedersen på Bøgegården Gladiola.

Sidste rytter i omspringningen var Lars Nørgaard Pedersen på den kun 7-årige alvshingst Bøgegården Gladiola e. Bøgegården's Graf's Stakkato/Bøgegårdens Apollo. Parret fik fire fejl i tiden 40.43 og endte dermed som nr. 3.

På fjerdepladsen blev det endnu engang Lars Nørgaard Pedersen, denne gang på Chester 318 e. Corlensky G/Contender, de havde fire fejl i hovedrunden i tiden 77.63 sekunder. 

Femtepladsen blev endnu en genganger, nemlig Tina Lund, denne gang på Cloi e. Quirado/La Zarras. De red med fire fejl i tiden 78.08 sekunder. 

Ikke afviklet uden drama

S-klassen bød på god ridning og mange flotte ridt, men flere ekvipager var desværre også uheldige og et par ryttere måtte en tur i sandet. Et øjeblik så det skidt ud for den ellers velspringende ekvipage, bestående af Robin Grauff Jacobsen og Chassé, som fik sat stort af på en bred okser. Chassé og Robin kæmpede for at komme ud over bagkanten, men desværre styrtede parret, og Robin blev delvist klemt under hoppen. Heldigvis gik der ikke længe før Robin rejste sig op, og vi håber at både rytter og hest er OK. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner