Doping koster rytter en halv million

24-04-2014 18:46

FEI har nu officielt diskvalificeret militaryrytteren Jock Paget fra militarystævnet Burghley Horse Trials, som han vandt sidste år. Det skyldes en positiv dopingtest

Copyright Ridehesten.com
Den nye vindere af Burghley Horse Trials - Andrew Nicholsen, her på Nereo.

Den New Zealandske rytter Jock Paget må nu sige farvel til sin titel fra sidste års Burghley Horse Trials i England, et af de største 3-dages militarystævner. Det medfører også, at han bliver frataget de ranglistepoint, som sejren gav ham, ligesom han skal betale præmiepengene på cirka 450.000 danske kroner tilbage. Det skriver Horse & Hound.

Diskvalifikationen sker som følge af fundet af stoffet reserpine i hans hest Clifton Promise.

Ifølge Chronicle of the Horse er reserpine er et bedøvelsesmiddel, der især bruges til langvarig bedøvelse af heste, der som følge af en skade skal holde sig i ro. Tidligere i historien har det været brugt til at dæmpe hidsige jagtheste ned. Stoffet udvindes fra rødderne af planten rauvolfia serpentin, og siden det er naturligt forekommende, er det teoretisk muligt, at en hest kan optage det fra planter.

FEI har nu udråbt toeren ved Burghley Horse Trials. Andrew Nicholson, til vinder i stedet.

- Jeg er glad for, at den rigtige beslutning er blevet taget, og jeg har hele tiden forventet, at resultatet ville ændre sig, siger han til Horse & Hound.

Sagen skal behandles ved en høring 3. juni.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen