Doper konkurrentens hest

04-02-2018 10:16

En ungarsk rytter har, sidste år i august, dopet to af konkurrenternes heste, for at få en plads på EM-holdet

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

To ungarske springheste blev i august sidste år dopet af en konkurrerende rival under et stævne i Slovakiet, det fortæller det britiske hestemagasin Horse and Hound.

Den konkurrerende rival, en ungarsk springrytter, ville angiveligt have én af de eftertragtede EM-pladser, og da han kun var med som reserve, tog han drastiske midler i brug.

Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI kalder det en ”helt exceptionel sag”, og det er da heller ikke en sag, man hører om hver dag. Hændelsen skete ved World Cup kvalifikationen i Bratislava, Slovakiet den 4-6 august 2017, hvor hestene Tipex Bolcsesz redet af Gabor Szabo Jr. og Chacco Boy redet af Mariann Hugvecz, blev testet positive for det forbudte beroligende middel Acepromazin(AVS).

Begge ryttere havde under stævnet henvendt sig til formanden for dommerkomiteen, og anmodet om, at hestene skulle testes, da rytterne oplevede usædvanlige symptomer og bemærkede nålemærker. Begge trak sig fra den følgende Grand Prix-klasse.

Ifølge H&H har vidner udtalt, at de har set den ungarske rival, Lazlo Toth Jnr. nærme sig boksen til én af hestene med et æble og en sprøjte i hånden.

Efterfølgende har man blandt andet fundet sport af injektionsbrug på Chacco Boys hud, som også er blevet registret og dokumenteret ved bl.a. ultralydsundersøgelse.

De to ungarske ryttere har ikke været skyld i overtrædelsen af dopingreglen, og derfor har de heller ikke fået en sanktion eller bøde af FEI, men deres resultater fra stævnet er fjernet, ligesom de stadig har måtte påtage sig en række juridiske omkostninger.
Den ungarske rideforbund har indledt en sag mod Laszlo Toth og suspenderet ham fra al aktivitet. FEI afventer det ungarske rideforbunds beslutning og vil herefter beslutte, om de vil handle yderligere i sagen.

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen