Dinja et skridt nærmere OL

29-08-2022 18:45

Annika Knudsen Lorentsen

Hingsten Hermes, som Dinja vandt bronze på ved VM i Herning, har fået NOP-status, som betyder, at ejerne af hingsten er sikret økonomisk støtte frem mod OL mod, at hesten forbliver aktuel for Holland frem mod legene

Copyright Ridehesten.com
Dinja van Liere med Hermes. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

VM i Herning var et stort skridt på vejen mod OL i Paris for hollandske Dinja van Liere, og nu er hun endnu et skridt nærmere, efter NOP (den hollandske olympiske heste organisation) har tildelt hendes hest Hermes e. Easy Game/ Felmmingh NOP-status. Det beretter eurodressage.com.

Det betyder, at hingsten er sikret for Holland frem til OL i 2024. NOP støtter ejeren af heste, der er mulige kandidater til OL, således, at de ikke bliver solgt til udlandet. Projektet starter i 1980'erne, og efter en periode uden på grund af manglende støtte, blev det genskabt og nu støtter de Hermes, som rides af Dinja van Liere, og som ejes af Joop van Uyters og Jan Anker.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– At opnå disse aftaler med ejerne af topheste er delvist muligt takket være den gode støtte fra den hollandske olympiske komite, fortæller det hollandske rideforbund. 

Fire heste er på NOP-listen. Foruden Hermes er det Toto Jr, Dream Boy og Desperado. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen