DIF er bekymret for breddeidrætten

16-09-2022 15:38

Christine Krogh Frausing
Skribent

Hvis idrætshaller lukkes ned i forbindelse med energikrisen, er DIF bange for at det kan få konsekvenser for klubber, foreninger og aktive danskere, og det gælder også ridesporten skriver DRF

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mangel på varme og elektricitet kan blive en stor udfordring i de kommende måneder, og det udtrykker Morten Mølholm Hansen, der er direktør for Danmarks Idrætsforbund (DIF), stor bekymring for.

Det vil nemlig betyde, at der fra det offentlige skal spares, og Morten frygter at kommunerne vil pege på klubber og foreninger som det første, skriver Idrætsmonitor. 

Dansk Rideforbund skriver på deres hjemmeside, at ridning ikke ville kunne se sig fri af denne krise, og at man derfor må forvente at rideklubberne også bliver taget med i faldet, hvis der kommer sparerunde. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi er bekymrede for, om det her igen betyder en meget trang situation i længere tid for vores foreninger. Det nytter ikke noget, at børn og unge ikke kan komme til at dyrke idræt i en lang periode. Nu skal jeg ikke male et skrækscenarie på væggen, men det er selvfølgelig det, vi er bekymrede for, siger Morten Mølholm Hansen til Idrætsmonitor.

Da der i mange klubber stadig er et efterslæb på medlemmer efter coronakrisen, er disse klubber i forvejen udsat på økonomien, og hvis det offentlige begynder at sænke tilskuddet til disse klubber, vil det begynde at blive svært at betale de stigende regninger. Derfor vil klubber og foreninger i værste fald blive lukket i vinterhalvåret. 

– Man må se på, hvor det giver mest mening at spare. Vi lærte under coronaen, at man ikke skal gå ind og spare for voldsomt på børn og unges trivsel. Så har vi nogle helt anderledes problemer, fortæller Morten Mølholm Hansen til Idrætsmonitor.

Kilde: Idrætsmonitor

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen