Diamond – en avlsmatador

02-04-2020 18:49

Britt Carlsen

Da avlsledelsen i de respektive avlsforbund under WBFSH i 2005 blev bedt om at pege på, hvilken nulevende hingst i forbundet, som havde haft den største betydning for forbundets avl, pegede Dansk Varmblods avlsledelse på Diamond

Copyright Ridehesten.com
Avlshingsten Diamond fotograferet på folden. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

”En af de bedste unghingste i Europa – om ikke den bedste.” Sådan betegnede Dr. Hanfried Haring, den internationalt anerkendt tyske hippolog, dansk varmblodshingsten Diamond, der blev færdigkåret i 1986 efter at have vundet materialprøven. Han modtog Aage Ravns vandrepræmie, og blev siden berømmet for sine afkom. Der er over 800 registrerede afkom efter hingsten herhjemme. Og ifølge hingstens ejer, Poul Erik Lohmann, er han far til mere end 30 Grand Prix-heste fordelt over hele verden, fortalte han til magasinet Ridehesten tilbage i 2005.

Copyright Ridehesten.com
Hingsteholder Poul Erik Lohmnn med avlshingsten Diamond. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Diamond e. Allegro kom til verden den 5. maj 1982 hos Jørn Damm, Suldrup, med Dansk Varmblods første guldmedaljehoppe, Diana e. Donauwind, som mor. Efter at have virket som avlshingst i Danmark i mange år, blev Diamond, der opnåede status af elitehingst, solgt til Meryl og Richard Cannon, Illinois, USA, hvor hingsten levede indtil sin død i september 2007.

Med jævne mellemrum kigger vi tilbage på et fotografi fra Ridehestens store fotoarkiv og bringer det her på sitet. Du kan se mange flere i fotodatabasen under Nostalgiske Fotos.

Copyright Ridehesten.com
Avlshingsten Diamond hilser på hopper på folden. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen