Det handler ikke altid om størrelse

09-05-2015 13:07

Anne-Sofie Schou Munk

Lørdagen blev skudt i gang med Maskinhuset Small Tour,  hvor Matthias Nørheden og Nørhedens Agina Light lavede hattrick og vandt klassen for tredje dag i træk

Den danske varmblodshoppe Nørhedens Agina Light e. Lucky Light/Alibi er opdrættet af Matthias selv. Hoppen måler 157 cm i stang. Både på grund af størrelsen, men også temperamentet bruger Matthias primært hoppen til 130 cm klasserne. 

- Hun elsker at løbe stærkt, hun er en rigtig speed hest. Han overvejer dog at introducere den 9-årige hoppe til 135 cm klasserne. Det mener han sagtens at hun også kan klare.

- Hoppen skal ikke sælges, hun er lidt svært solgt fordi hun er blind på det ene øje, hun sad fast i boksen da hun var 5 år, og så selvfølgelig også pga. hendes størrelse.

Matthias har andre heste han benytter til 140 cm klasserne og mesterskabsklasserne. De lidt mindre klasser vinder Agina altså til ham, både fordi hun elsker farten, og så gør hendes størrelse nok også at hun kommer lidt hurtigere rundt i svingene.

I dagens klasse var der er to vindere. Hvis der er over 100 ekvipager i en klasse skal der være dobbelt præmiering. Det kom svenske Josephine Wahlgren på Andalina til gode, der red runden på 25,49 sek - 0,68 sekunder langsommere end Matthias, men Josephine modtog altså alligevel en 1. plads for sit ridt.

Matthias der vandt for tredje dag i træk modtog, udover de egentlige præmier, også en flaske champagne, fordi dommerne synes, at det var så flot at han og Agina havde vundet tre dage i træk.

Se alle resultater af klassen HER

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing