Det Fynske Dyrskue er i gang

15-06-2019 14:49

Camilla Tiefensee Schrøder

Avl

Danmarks ældste dyrskue har indtaget sin faste plads på Dyrskuepladsen i Odense, hvor man ud over kvæg, får, kaniner og masser af landlig hygge kan opleve over 300 heste fordelt på 28 racer

Copyright Ridehesten.com
28 forskellige racer i alle størrelser og former kan opleves på Det Fynske Dyrskue. Danmarks muligvis højeste shirehest Goldstone Moss, som måler 201 cm, ses her da den besøgte skuet forrige år. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det Fynske Dyrskue 2019 slog dørene op i går og er i fuld gang på Dyskuepladsen i Odense, hvor det har haft sin faste plads hvert år siden 1961. Skuets historie går dog helt tilbage til 1882, og det er dermed Danmarks ældste af sin slags.

Nyheden fortsætter efter annoncen

300 heste fordelt på 28 racer, 100 malkekvæg, 90 kødkvæg, 15 får, 100 kaniner samt 115 ponyer og 27 smådyr på børneskuet bliver vist frem ved det festlige arrangement.

Ud over grisevæddeløb, kostumespringning (til hest, ikke til gris!), følkonkurrence, fåreklipning og meget mere kan du naturligvis også opleve det populære hesteshow, som finder sted i store ring både i dag og i morgen. Og så er der selvfølgelig også hele omdrejningspunktet for skuet, nemlig de flotte avlsdyr, som bliver stolt fremvist af deres avlere og præmieret for deres gode egenskaber. Her er et af højdepunkterne for hesteavlsinteresserede kåringen af skuets bedste hingst, som finder sted i dag kl. 16.
Når dyrene ikke konkurrerer eller optræder, kan publikum komme på besøg i staldene og se dem "backstage".

Dyrskuet varer hele weekenden, og du kan læse det fulde program for alle dage på Det Fynske Dyrskues hjemmeside.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen