– Det er en kæmpesejr for mig

19-10-2024 14:14

VIDEO: Nanna Skodborg Merralds sejr i CDI3* Grand Prix Special med Blue Hors Znickers med næsten 75% i Boxen i dag var en særlig sejr

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Et spændende startfelt på 11 ekvipager, hvoraf seks var danske, udgjorde Aviar CDI3* Grand Prix Special. Blandt de danske ryttere var de to VM-guldvindere og OL-sølvvindere for hold, Nanna Skodborg Merrald og Daniel Bachmann Andersen, hvoraf sidstnævnte vandt den trestjernede Grand Prix i torsdags.

Han har som bekendt for nylig fået sin VM-hest, nu 12-årige Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/ Michellino (opdr. Tina Christoffersen & Nicolai Jepsen) tilbage fra dens østrigske ejer Nicola Ahorner, og hans internationale debut efter genforeningen førte altså til sejr i Boxen forleden. Ekvipagen leverede endnu et solidt ridt i dag, men der indløb desværre fejl i changementerne. Med 74,255% lagde Daniel sig i front af Grand Prix Specialen i dag, indtil OL-kollegaen kom på banen.

Med den noget mindre rutinerede, 11-årige Blue Hors Znickers e. Blue Hors Zack/ De Niro leverede Nanna Skodborg Merrald et så godt som fejlfrit ridt. Kun i skridtprogrammet indløb et par enkelte karakterer på 5,5, men bedømmelsen gav til gengæld adskillige 9-taller, bl.a. for de meget udtryksfulde travtraverser og galoppirouetter, og når Znickers er allerbedst, ser det meget lovende ud for fremtiden.

For Nanna har det været en længere rejse med Znickers, der trods sin unge alder alligevel har været længe undervejs. Hør hvad Nanna fortæller om deres rejse og om deres pragtpræstation i dag:

Den 25-årige tysker Rafael Nets besatte tredjepladsen med den 11-årige Dieudonné e. Dante Weltino/ Sir Donnerhall, mens der også var placering til yderligere to danskere, nemlig Alexander Yde Helgstrand med den 11-årige KWPN-vallak Inspiration PF e. Everdale/ Calido og Rikke Munk med den blot 9-årige DV-vallak Grand Galiano e. Gran Galaxy Win/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Lotte og Gert Buchhave), som henholdsvis nr. 4 med 69,724% og nr. 5 med 69,681%

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Rafael Netz og Dieudonné. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner