Det danske dressurhold foreløbigt nr. 3 i Aachen

14-07-2016 17:52

CHIO AACHEN - For Tyskland, der stillede med skarpeste skyts i Grand Prix CDIO5* i Aachen i dag, blev det en overlegen sejr, mens de næstplacerede lå temmeligt tæt. Efter Tyskland kom USA som toer og så Danmark på tredjepladsen

Fire dansk dressurryttere har fået en sidste chance inden OL for at vise landstræner Rudolf Zeilinger, hvad de står for og kan præstere. De var første gang i ilden i dag i Aachen i Nations Cupppen, der afvikles i Grand Prix CDIO5* med 39 startende ekvipager for 9 forskellige nationer.

Her blev Agnete Kirk Thinggaard og Jojo Az bedste danske ekvipage med 72,171% og en individuel 13. plads. Daniel Bachman Andersen og Blue Hors Hotline sluttede som anden bedste danske ekvipage på 18. pladsen med 71,071% efterfulgt af Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy som nr. 19 efter et ridt præget af spændinger. Det blev til 71.000%, selv om Dommer C havde dømt ekvipagen helt ned i 64,800% og en 33. plads! Det blev tre danskere lige efter hinanden, for Anders Dahl og Selten HW kom ind på 20. pladsen med 70,057%.

Danmark sluttede på en foreløbig trejdeplads - holdkonkurrencen fortsætter i Grand Prix Special, hvor de seks bedste hold fra i dag og de seks individuelt bedste ryttere er startberettiget..

Se resultatet for holdkonkurrencen HER. Se det individuelle resultat HER.

 

Den tidligere internationale dressurdommer Jytte Lemkow rapporterer til Ridehesten.com:

Efter frokostpausen kom sandhedens time for de danske ryttere. Inden så det lovende ud for en andenplads for holdet, men selv om Agnete og Jo JO Az levede op til deres bedste, var de øvrige placeringer som nr. 18, 19 og 20 ikke nok, og de danske ryttere måtte tage sig til takke med en tredjeplads efter USA, hvis bedste rytter Steffen Peters leverede et meget smukt ridt med den 14-årige Legolas som måske bliver hans OL-hest. Han var den eneste rytter, der med en fjerdeplads brød den tyske dominans og fortrængte Sönke Rohtenberger til femtepladsen, som i Cosmo har en herlig hest, men som helt kiksede changementerne for hvert andet galopspring, hvilket kostede ham dyrt. Det tyske hold var totalt dominerende med tre flotte omend ikke hos alle helt fejlfrie ridt. Bedst og vinder af klassen blev Isabell Wehrt på "lånehesten" Weihegold med 83,271%. Christina Bröhring-Sprehe med Desperados og Dorothee Schmeider med Showtime opnåede også begge over 80%.

Total nedtur for Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy

At træerne ikke vokser ind i himlen, måtte Cathrine Dufour desværre konstatere, da hun som sidste rytter af 39 sluttede klassen af. Allerede inden parret red ind på banen, var Cassidy helt oppe at køre, og det fortsatte desværre i hele programmet. Det så ud, som om Cathrine sad på en krudttønde, og nemt kan det ikke have været i den situation at skulle ride et Grand Prix-program. Den konstante spænding resulterede i, at Cassidy ikke stod stille i en eneste parade, var tydelig spændt i skridten og ikke mindst i galoppen, som blev totaktet. Desforuden indløb der fejl i toerne, og hesten havde åben mund og optrukken tunge i det meste af programmet . Alt dette var årsagen til, at overdommeren Stephen Clarke så ekvipagen på en 33. plads og 64,800 %, medens hans kollegaer var meget mere tolerant med pladscifrene: 17, 17,12, 13,11, 11 og alle lå de på omkring 71% og 72%. Men trods spændingen var der en del fine travøvelser, og piafferne og passage lykkedes pænt.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen