Den sidste Black Beauty er død

10-04-2020 15:52

Annika Knudsen Lorentsen

I alt blev fem heste brugt i filmen Black Beauty tilbage i 1994, og den sidste af disse heste døde den 6. april i en alder af næsten 31 år

Copyright Ridehesten.com
Billy Blindaj og Louise Maryon. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Billy Blindaj hed den sidste af i alt fem heste som medvirkede i filmen Black Beauty. Med den sidste menes, at det var netop Billy Blinday der var den sidste levende hest tilbage blandt de fem, men nu er også hans liv slut, han døde den 6. april i en alder af næsten 31 år.

Billy startede sit liv i Rusland, men flyttede til England for at deltage i Warner Brothers filmen da han var bare 4 år. De sidste mange år har han nydt i Wales hos sin ejer Louise Maryon.

Louise var kun 16 år da hun forlod skolen og begyndte at arbejde som groom på filmen, og det var her hun mødte Billy. Hendes far arbejdede som stuntman, og da de søgte grooms tog Louise jobbet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg stod for at passe de to heste der var kommet fra Rusland, så han var en af mine. Jeg gav ham navnet Billy, men hans navn på papiret var Blindaj, som er et rumænsk ord for rustning, hvilket passer godt da han var en sej hest, fortæller Louise og fortsætter:

– Billy var den hest der deltog næstmest i filmen og han var blandt andet med i scenen hvor stalden går i brand. Det er nemt at se hvilken der er ham, for han er med i mange af de scener hvor der er nærbilleder. 

Louise fik lov at købe ham efter filmen, selvom der også var to andre der var interesserede i ham. Louise og Billy havde et helt særligt bånd, og de fik lov at nyde hinandens selskab i rigtig mange år.

Billy Blindaj blev født den 8. august 1989 og er netop død den 6. april 2020. Altså blev han næsten 31 år.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen