Ny film: Black Beauty 2020

04-12-2020 07:16

Merete Haahr

"En Mustangs ånd kan aldrig blive nedbrudt" -  sådan lyder indledningen til den nye filmatisering af den klassiske historie om Black Beauty, der i 1877 blev skrevet af den engelske forfatter Anna Sewell, som en advarsel mod mishandling af heste

Copyright Ridehesten.com
Black Beauty 2020 kan streames på Disney +Foto: Disney+
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den flotte nye opsætning af filmen, som tidligere har været filmatiseret i 1971 og i 1994 kan ses på Disney Channel.  Kate Winslet, som vandt en Oscar for sin rolle i Titantic, lægger stemme til Black Beautys inderste tanker.  Til forskel fra bogen og de tidligere film, hvor Black Beauty var arbejdshest i det Viktorianske England, foregår filmen i nutiden, og Balck Beauty er en mustang hoppe som er blevet indfanget fra det vilde liv. Jo er en 17 år gammel pige, forældreløs, såret og vred på verden omkring sig. Hun mildnes efter mødet med Black Beauty som også er vild af natur og  fjernet fra sin familie. Hendes tilknytning til Black Beauty hjælper med at overkomme sorgen over tabet af forældrene.

På stutteriets solbeskinnede folde heler hesten og pigen hinanden, indtil ulykken rammer. Gården brænder ned, og pigens onkel John, er tvunget til at lease Beauty til en rig familie. Planen er at Beauty skal være familiens rige forkælede datters showhest, og Jo er rasende over hvordan Beauty behandles af datteren. Senere bliver Beauty solgt videre, og hesten bliver tvunget til at arbejde i bjergene og trække hestevogne døgnet rundt i Central park New York.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Selvom Kate Winzlet er hovednavnet på rollelisten til Black Beauty, så fortæller filmen ikke så meget hestens historie, men handler i højere grad om pigen Jo. Der fokuseres mere på dagdrømmende teenageromance end på de traumer som er årsagen til Jos vrede.

Bogen viger fra det originale manuskript, men budskabet om empati og bekæmpelse af dyremishandling er dog stadig intakt. Da bogen i sin tid blev udgivet, satte den fokus på mishandling af dyr, men som filmen viser, finder mishandling af heste stadig sted i nutidens verden, og der er mindst lige så meget brug for opmærksomhed omkring dette emne nu, som dengang.

Kilde: New York Times

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen