Den bedste strøelse

11-10-2013 07:55

Temperaturen falder og mange heste er allerede begyndt at være mere på stald og mindre på fold, og så bliver den rette strøelse vigtig for både hest og ejer

Copyright Ridehesten.com

Det er individuelt, hvilken strøelse, der passer bedst til netop dig og din hest, men brug af strøelse er absolut ikke uvæsentligt, når der skal tages hensyn til staldmiljøet og indeklimaet for heste og mennesker.

En god idé er at forhøre sig hos andre. Hvilken strøelse bruger de? Hvor mange timer i døgnet er deres heste i boks? Hvor tit og hvordan muger de ud? Og hvad koster det? På den måde kan du spore dig ind på, hvad der vil passe til netop dig og din hest.

Ved brug af andre former for strøelse end halm er det ekstra vigtigt, at man sørger for, at hesten er velforsynet med stråfoder såsom hø og halm. Ellers er der stor risiko for, at hesten udvikler stereotypier eller mavesår.

Der findes et hav af strøelsestyper, som man kan læse om på internettet, i reklamer mv. I magasinet Ridehestens septembernummer 2009 er flere af de forskellige strøelsestyper samlet, sammen med flere gode råd.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen