Dejlige dressurføl i region 1

16-08-2020 21:27

Maria Lerche Mortensen

Avl

I dag stod i dressurhestenes tegn i Dansk Varmblod Region 1 på Vallensbæk Ridecenter. Her blev fremvist mange dejlige føl og det resulterede i nogle spændende finaler.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vallensbæk ridecenter har i denne weekend lagt baner til et stort arrangement for Dansk Varmblod. Den store og dejlige udendørsbane har skabt rammer om et følskue, hvor det i dag var blevet dressurføllenes tur. 

Det var Laura Juul og Johnny Sørensen, der sammen vurderede de 13 obligatoriske føl og 22 ikke-obligatoriske føl. Heraf blev fem af hvert køn udtaget til en spændende finale. Som bekendt afholdes der i år ikke eliteskue, men for at føllene stadig kan få æren af at have titlen ”udtaget til eliteskue” eller ”reserve til eliteskue” på CV’et, bliver de tildelt prædikatet ved placering.

I Dansk Varmblod er det naturligvis ”damerne først”, så dagens første finale bestod af fem dejlige hoppeføl. Vinder og udtaget til eliteskue blev kat.nr. 36, Tjørnegårdens Tennessee e. Janeiro Platinum/ Blue Hors Hotline, avlet og ejet af Christina Reslow, Kirke Såby, hun er et rigtig dejligt føl, næsten helt uden svagheder. I dag præsenterede hun sig med en særdeles god bevægelse i trav og galop og var dejlig harmonisk og udtryksfuld.

Reservevinder og ligeledes udtaget til eliteskue blev et velbygget føl der præsenterede sig særdeles godt i trav, kat.nr. 62, Springborgs Etienna e. La Vie/ Jazz, ejet af og født hos Stutteri Springborg v/P & P Springborg, Skævinge.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Oprangeret som nummer 3 og tildelt æren reserve til eliteskue, blev en utrolig charmerende Franklindatter, der forstod at performe, især med en dejlig travbevægelse. Det var nemlig kat.nr. 57, Tjørnegårdens Fanny Jo e. Franklin/ Sunny-Boy, ligeledes fra Christina Reslow, Kirke Såby.

HH Horses bliver ved med at præsentere gode heste for dommerene og i dag var ingen undtagelse. Det var nemlig HH Horses der stod bag vinderføllet for hingstene, et velbygget føl med tre gode gangarter og især en overlegen skridt og travbevægelse. Det var kat.nr 75, en unavngiven Franklin/ Quaterback -søn fra Henrik Hansen, Solrød Strand.

Lige i hælene af fløjføllet kom to føl efter Gørklinktgårds Santos, to virkelig dejlige og velgående føl. Nummer to og udtaget til eliteskuet blev kat. Nr 64, Tjørnegårdens Freedom  e. Gørklintgårds Santos / Zardin Firfod, endnu engang fra Christina Reslow, Kirke Såby. Freedom fremførte sig med en smidig og elastisk travbevægelse.

Den velgående hingst Kat. Nr 65, Kirkebakkegaard's Morgan  e. Gørklintgårds Santos/ Tailormade Temptation, født hos og ejet af Rikke Harpelunde Larsen, Kokkedal. Morgan indtog reservepladsen til eliteskuet som holdets tredje bedste føl.

Se kataloget her.

Ridehestens fotografer har i denne weekend været til stede i Vallensbæk, billederne kan ses her på siden i starten af den kommende uge!

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen