Debut og fløjplads

04-09-2023 16:39

Maria Lerche Mortensen

Matilde er blevet for gammel til at ride stævner på sin pony, men i går tog parret på udflugt og prøvede nogle helt nye aktiviteter på Store Hestedag

Nyheden fortsætter efter annoncen

Matilde Lund Meilbak og Toftekærgårds Don Julius e. Donatello Vesterlund/Fars Dreng opdr. Bodil Baun Grubak, har sammen mange flotte resultater i dressur. Foruden placeringer til landsstævner, bronze til Københavnsmesterskab, guld til Sjællandsmesterskab, opnåede ekvipagen også halv A-status. Sidste år var Matildes sidste år på stævnebanerne på den plettede kategori 3 pony. Men hvad gør man lige når man er fyldt 14, men elsker at være i byen med sin pony? I denne weekend var svaret: Man tager på Store Hestedag!

Matilde har været tilskuer til det store arrangement et par gange, men det var første gang med pony og det var også første gang på en mønstringsbane. Allerede to dage inden blev Julle, som Matilde kalder ham, vasket, for han var nemlig meget beskidt. Dagen inden red Matilde en lille tur på ham, for at tage toppen af energien fra den 21-årige, friske pony. Da det endelig blev søndag, blev Julle vasket om morgenen, hvorefter han blev flettet og klargjort. Julle deltog i formiddagens bedømmelse, hvor heste og ponyer fremvises ved trekantsmønstring. 

–Det var første gang jeg skulle mønstre, så jeg var spændt på hvordan det ville gå. Jeg synes det var vildt sjovt at fremvise Julle på en anderledes måde. Det var rigtig godt, især eftersom jeg ikke havde prøvet det før, men vi lavede en rigtig god fremvisning. Fortæller Matilde. Hun og Julle blev belønnet med 8 i både helhedsindtryk og 8 i mønstring, det gjorde at Julle tog fløjpladsen i pintoholdet –men det vigtigste var at Julle og jeg havde det sjovt, understreger Matilde. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Senere på dagen stod der agility på programmet –Det var også første gang vi skulle prøve det. Jeg tænkte, at vi skulle give den gas, men allerede i første øvelse, trækker Julle afsted og bliver vildt frisk. Så det blev en frisk runde, men det var stadig rigtig sjovt. Fortalte Matilde efter banen, der bestod af seks forhindringer, lige fra små spring og slalom til ting ponyerne skulle gå over. 

–Det var vildt hyggeligt at have Julle med igen, nu hvor jeg ikke er til stævner med ham mere. Og det var fedt at være ude i byen og vise os frem. Det var også sjovt at se nogle andre baner end dressurbaner. Så jeg kunne helt klart finde på at tage til Store Hestedag næste år. Slutter Matilde.

I år bød desuden på endnu en publikumsrekord i Roskilde, hele 30.646 besøgende gæstede Dyrskuepladsen, det er næsten 2000 flere end sidste år, hvor der ligeledes blev sat rekord. Successen gentages selvfølgelig til næste år, som altid første weekend i September. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen