De vildeste rekorder med heste

22-12-2017 15:46

Camilla Tiefensee Schrøder

Hvem har løbet hurtigst og sprunget højest af alle heste i verden, og er der måske en Guinness-rekord, Ridehesten.coms læsere kunne gå efter at slå? (hint: det er der)

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Verdens højeste spring
Vi skal et godt stykke tilbage i tiden for at finde rekorden i det højeste spring, en hest med rytter nogensinde har forceret. Ifølge Guinness World Records blev rekorden sat i Chile i 1949 af Capt. Alberto Larraguibel Morales på Huaso ex-Faithful. I det gamle videoklip nedenfor kan man se dem springe hele 2,47 meter (spol frem til 1 minut og 50 sekunder), og den landing ser ikke helt rar ud.

Verdens højeste miniaturespring
Miniaturehesten har også sin egen rekord i Guinness Rekordbog, og her er der tale om en lidt nyere af slagsen, nemlig fra 2015. Rekordholderen her hedder Castrawes Paleface Orion fra Australien, som formåede at springe 108 cm. Historien melder dog ikke noget om, hvorvidt den havde rytter på ryggen, hvilket nok er usandsynligt.

Verdens højeste spring uden sadel
I november 2011 lykkedes det den engelske springrytter Robert Whitaker at sætte verdensrekord i højdespringning uden sadel. For fulde tribuner i Stockholm sprang han hele 2,12 meter på hesten Waterstone. Bedriften er ikke noteret hos Guinness World Records, men blev berettet på Ridehesten.com og kan ses i videoklippet nedenfor:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Verdens hurtigste hest
Ifølge Guinness World Records er den hurtigste hastighed målt på en væddeløbshest 70,76 km/t på en 200 meter distance. Det er en rekord, som blev sat den 14. maj 2008 af den amerikanske 3-år gamle fuldblodshoppe Winning Brew på Penn National Race Course i Pennsylvania. Det er dog tvivlsomt, at denne hoppe virkelig skulle være den hurtigste hest nogensinde. I et studie publiceret i det videnskabelige tidsskrift Veterinary Record,   som  sammenligner forskellige dyrs hastigheder med mennesker, er hestens tophastighed angivet til 88 km/t. (læs mere på videnskab.dk)
Den hurtigste vinder af Kentucky Derby gennem tiderne er den legendariske væddeløbshest Secretariat, der som 3-års vandt Kentucky Derby i 1973 i tiden 1 minut og 59 sekunder. 

Den største hesteparade
I 2013 deltog hele 11.125 heste med rytter i en stor parade i Mongoliet for at sætte Guinness' verdensrekord. Deltagerne, som var fra det mongolske forbund for hestevæddeløb og trænere (FMHRST) og repræsenterede 21 forskellige mongolske provinser, red en fire kilometer lang strækning sammen ved Ulaanbaatar. Det mest imponerende ved paraden er næsten aldersspændevidden: Den yngste rytter var en dreng på kun 2 år og 8 måneder, mens den ældste var Mr. Daschchiombal Gungaadash på 90 år.

Den længste linje af heste
Det er kun ganske få uger siden, at rekorden for flest heste på en række blev sat. Den 3. december 2017 red Dubais politi med 116 heste på en linje i forbindelse med fejringen af De Forenede Arabiske Emiraters nationaldag i Dubai.
Det har sikkert set ganske fint og imponerende ud, men... den rekord burde Ridehestens læsere da let kunne slå. Opfordringen er hermed givet videre.

Se flere hesterekorder på Guinnes World Records.com

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev