De unge stjerner har indtaget Verden

08-08-2013 10:45

UVM i Verden | På VM-stadion i Verden er det i dag de 5-årige dressurheste, der har indtaget banen i håb om at kvalificere sig til finalen. Vi opdaterer denne nyhed løbende med resultater af de danske heste

12 heste går i dag direkte videre til lørdagens finale for 5-års heste, mens de resterende skal konkurrerere om yderligere tre pladser i morgendagens B-finale for 5-års heste. I dagens kvalifikation er danske Kurt Christensen blandt de fire dommere.

Løbende opdatering:

Kl. 15:02: Sidste danske ekvipage på banen i dag var også klassens sidste, nemlig Jan Christensen og Fredensdals Zig Zag e. Blue Hors Zack / Blue Hors Don Schufro (opdr. Linda Falensteen og Martin Strande), der opnåede 7,22 for deres ridt. Særligt havde ekvipagen et fint og flydende travprogram, der dog ikke blev belønnet med mere end. 7,8. I mellemtiden er der sket rokeringer i toppen, hvor hollandske Emmelie Scholtens har indtaget andenpladsen med KWPN-avlshingsten Desperado e. Vivaldi / Havidoff, hollandske Kirsten Brouwer er blevet nr. 3 på KWPN-hingsten Dancer e. Vivaldi / Tango og belgiske Tom Franckx indtager nu tredjepladsen på KWPN-hoppen Dolcherie e. Painted Black / Krack C. Det betyder, at Maria A. Andersen slutter som nr. 5.

Kl. 13:32: Maria A. Andersen har på sølvmedaljehoppen Svalegårds Hottie e. Blue Hors Hotline / De Noir (opdr. Else-Marie & Jens Chr. Krabbe) netop præsteret et særdeles solidt ridt, der rakte til en placering som foreløbig nr. 2 i klassen med samlet 8,92. For sine store taktfaste bevægelser opnåede hoppen 9,0 i trav, 9,3 i skridt og 8,8 galop. En lille misforståelse i et galopanspring gjorde, at hoppen slog fra, og det trak ridelighedskarakteren ned på 8,5, men med samlet indtryk på 9,0 blev det altså til 8,92 og gruppens foreløbigt bedste resultat.

Kl. 13:05: 9,4 fik oldenburgerhingsten Floricello e. Florencio / Dormello, der blev professionelt fremvist af Andreas Helgstrand. Det samlede resultat blev ikke på mere end 7,68, da hesten i galopprogrammet desværre slog voldsomt fra, hvilket resulterede i en ridelighedskarakter på 6,4 og 7,4 for det samlede indtryk.

Kl. 11:38: Fortrinligt fremvist af Allan I. Grøn opnåede Zick Flower e. Blue Hors Zack / Blue Hors Romanov (opdr. Andreas Gregersen) et samlet resultat på 7,56. For trav såvel som galop opnåede hesten karakteren 8,8, men desværre blev skridten anspændt og mistede både lidt takt og gennemtrædning, og dommerne gav et rent femtal herfor. Det trak selvfølgelig stærkt ned på det samlede indtryk og gennemsnitskarakteren.

Kl. 11:11: Det er en klasse med mange velkendte avlshingste. Hollandske Hans Peter Minderhoud er netop redet af banen med DV-hingsten Zonik e. Blue Hors Zack / Blue Hors Romanov (opdr. Linette Jæger) og et samlet resultat på 8,02. Hingsten viste lidt ukonstant kontakt på tøjlen, hvilket resulterede i en ridelighedskarakter på 7,8. Skridt blev belønnet med 7,0, og hingsten indkasserede 9,5 for sin fremragende travbevægelse.

Kl. 10:58: Første danske ekvipage har netop været på banen, og Maria A. Andersen formåede at gøre et godt indtryk med guldmedaljehoppen Lohmanns Takitta e. Blue Hors Zack / Solos Landtinus (opdr. Bent Olesen), der blev belønnet med bl.a. 8,0 for trav og samlet 7,5. Regnen silede ned over den danske ekvipage, men Takitta syntes næsten uberørt over situationen, og blev først lidt utryg på banen, da klapsalveren brød ud. Lidt spændinger i skridten udløste et 7,0 og trak lidt ned i det samlede resultat. I sammenligning med andre heste kunne Takitta være honoreret med en højere karakter for trav, der selv travprogrammet blev redet i et lidt højt tempo.

Kl. 10:45: 5-års klassen er nu godt i gang i Verden, og dommerne har ikke været fedtede med karaktererne, når der har været topheste på banen. Tyske Lena Stegemann med hannoveranerhoppen Scara Boa e. Scolari / Wolkenstein II har lagt sig i spidsen med 9,62 point foran svenske Minna Telde med den svenske varmblodsvallak Bilan e. Bocelli / Donnerschlag, der opnåede 8,90 point.

Løbende resultatliste

Live streaming på Clipmyhorse

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen