De flyvende heste

29-07-2014 09:00

Britt Carlsen

Heste flyver over hele kloden til konkurrencer, væddeløb eller efter et salg. I de kommende uger vil heste fra hele verden finde vej til Europa for at deltage i WEG i Normandiet

Copyright Ridehesten.com

Adskillige af verdens topheste er rutinerede flyrejsende med flere stempler i passet end de fleste danskere. Hestene ankommer til lufthavnens staldområde og derfra går de op i specielt udformede containere, der ligner en hestetrailer, hvor man kan have to eller tre heste stående sammen. Hestene kan tilses af dyrlæge og groom på rejsen, hvor de tilbydes hø og vand. 

I de kommende uger vil heste fra hele verden blive fløjet til Europas større lufthavne for at deltage i WEG i Normandiet. Hestene ankommer oftes til lufthavnene i Amsterdam, Frankfurt eller Liege i Belgien, netop denne lufthavn har for få dage siden modtaget 53 verdensklasse heste, der blev fløjet over Atlanten med Qatar Airways Cargo efter det interntationale stævne "Spruce Meadows Summer Series". Hestene blev fløjet i et specielt chartret fly, og målet er deltagelse i WEG i Normandiet i august.

- Heste er følsomme dyr. De kræver særlig behandling og opmærksomhed under rejsen, så de ikke bliver stressede. Alle medarbejdere i Qatar Airways Cargo deltager i forskellige uddannelsesprogrammer i den følsomme håndtering af dyr.Vores personlige service, erfaring og kvalitet gør os til en fremragende transportør af levende dyr, fortæller Ulrich Ogiermann, Chief Officer Cargo, Qatar Airways.
Qatar Airways Cargo transporterer alle typer af dyr i overensstemmelse med International Air Transport Association (IATA) Live Animal Regulations. Heste transporteres primært mellem Mellemøsten og Europa og mellem Europa og USA. Fra januar 2012 til juli 2014 har Qatar Airways Cargo transporteret mere end 1.900 heste. 

Læs mere om flytransport af heste i magasinet Ridehestens aprilnummer 2013.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev