De er klar til OL i springning

21-07-2023 15:44

Annika Knudsen Lorentsen

Flere nationer har allerede kvalificeret sig til OL 2024 i springning, mens flere stadig har muligheden. Få overblikket over hvilke nationer der er klar til OL i Paris indtil videre

Copyright Ridehesten.com
Ben Maher med Faltic HB fra Storbritannien ved VM sidste år. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

I 2024 rykker OL tilbage til Europa, når den historiske og smukke franske hovedstad slår dørene op til et arrangement, der med al sandsynlighed bliver både spændende, smukt og nervepirrende. OL i Paris nærmer sig og snart er der blot et år til de første konkurrencer begynder. 

Ridesporten fylder en del ved OL, når der skal findes mestre individuelt og for hold i både dressur, military og springning. Flere nationer har allerede sikret deres kvalifikationer ved tidligere kvalifikationsgivende konkurrencer og mesterskaber, mens flere fortsat har chancen, blandt andet ved årets europæiske mesterskaber. 

Følgende nationer er allerede kvalificeret i springning: 

  • Frankrig (værtsnation)
  • Sverige (kvalificeret ved VM i Herning 2022)
  • Holland (kvalificeret ved VM i Herning 2022)
  • Storbritannien (kvalificeret ved VM i Herning 2022)
  • Irland (kvalificeret ved VM i Herning 2022)
  • Tyskland (kvalificeret ved VM i Herning 2022)
  • Belgien (kvalificeret ved Nations Cup-finalen 2022)
  • Saudi Arabien (kvalificeret ved gruppe F kvalifikationsstævne)
  • De Forenede Arabiske Emirater (kvalificeret ved gruppe F kvalifikationsstævne)
  • Australien (kvalificeret ved gruppe G kvalifikationsstævne)
  • Japan (kvalificeret ved gruppe G kvalifikationsstævne)
Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med I Know ved Falsterbo Horse Show 2023. Andreas fører den individuelle OL-rangliste for gruppe A. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Danmark har ikke kvalificeret et hold endnu, men chancen er der ved det kommende EM i Milano, som afholdes fra den 29.-3. september. Hvis ikke Danmark kvalificerer et hold, er der gode chancer for en individuel plads, da de to nationer der har de bedst placerede atleter på den olympiske rangliste i de forskellige grupper, får individuel plads (blandt nationer der ikke har hold kvalificeret). Gruppe A, som Danmark tilhører, føres lige nu solidt af Andreas Schou. Det er de nationer der fører ranglisten ved udgangen af i år, der sikrer individuelle pladser til OL i Paris. 

Der er stadig flere holdpladser på spil. De tre uddeles ved EM i Milano, hvor Danmark har chancen. To uddeles blandt nationerne i gruppe C ved 4-stjernet stævne i Prag i næste uge. Tre uddeles blandt nationerne i gruppe D og E ved et stævne i Santiago i start november, mens den sidste europæiske plads uddeles ved Nations Cup-finalen 2023 i Barcelona. 

Se de individuelle OL-ranglister.

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen